گوجه سبز برای چه افرادی مضر است؟
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به محدودیت مصرف گوجه سبز برای برخی افراد گفت: کالری گوجهسبز چندان پایین نیست و هر ۱۲ عدد آن به طور متوسط حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی؛ دکتر سمیرا ربیعی عضو هیأت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت:گوجه سبز میوه نوبرانه بهاری است که به دلیل طعم ترش آن طرفداران بسیاری دارد و مطلوب اکثر ذائقهها است.
وی افزود: این میوه دارای ویتامینهای مختلف نظیر C، A و برخی ویتامینههای گروه B و مواد معدنی نظیر فسفر و پتاسیم است.
خانم دکتر ربیعی با اشاره به این که مصرف گوجه سبز باید در برخی افراد با احتیاط صورت گیرد گفت: بیماران کلیوی و افراد مستعد تشکیل سنگهای کلیوی به دلیل میزان بالای اسید اگزالیک موجود در گوجهسبز باید مصرف این میوه را محدود کنند.
وی ادامه داد: بیماران مبتلا به زخم معده، ریفلاکس معده و سایر بیماریهای گوارشی نیز به دلیل میزان بالای اسید سیتریک و اسید مالیک موجود در گوجه سبز باید در مصرف این میوه محتاط باشند.
این عضو هیأت علمی دانشکده تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف این میوه در کودکان زیر سه سال نیز به دلیل احتمال بروز حساسیت باید با احتیاط صورت گیرد. این حساسیت ممکن است به صورت حساسیتهای پوستی، اگزما، سرخ شدن و خارش شدید پوست بروز کند.
* توصیههای تغذیه ای:
دکتر سمیرا ربیعی در ادامه سخنان خود به بیماران کلیوی و افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه کرد در هنگام مصرف گوجه سبز از افزودن نمک به آن پرهیز کنند.
وی شست و شوی کامل و ضدعفونی گوجه سبز قبل از مصرفش را ضروری برشمرد و تأکید کرد: گوجه سبز ممکن است به فضله پرندگان آلوده باشد. همچنین در تماس مستقیم با دست فروشندگان قرار دارد که در صورت بیمار بودن آنان احتمال انتقال آلودگی و بیماری به میوه و مصرف کننده وجود دارد؛ بنابراین باید پیش از مصرف میوه را به خوبی شست و ضدعفونی کرد.
دکتر سمیرا ربیعی با اشاره به کالری این میوه نوبرانه گفت: برخلاف تصور عموم انرژی گوجهسبز چندان پایین نیست و هر ۱۲ عدد گوجه سبز متوسط، یک واحد میوه محسوب میشود که حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد؛ بنابراین افراد دارای اضافه وزن نباید در مصرف گوجه سبز زیادهروی کنند.