پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: تب کریمه کنگو بیماری است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا میکند و شهروندان برای پیشگیری از ابتلا، گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، دکتر سید خلیل زاده با اشاره به اینکه بیماری cchf یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود افزود : این بیماری به جز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد.
وی اضافه کرد: ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود . همچنین گزش کنه ، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده هم از راههای انتقال بیماری است.
وی گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
خلیل زاده افزود: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حدافل به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد است.
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه پیشنهاد می شود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام کنند.