پخش زنده
امروز: -
آقای یاسر عسکری (نویسنده و گردآورنده کتاب راز رسانه) گفت: ایده کتاب راز رسانه را از فیلمهای مستند مرحوم نادر طالب زاده گرفته ام و محور اصلی آن تأثیر انقلاب اسلامی در کشورهای دیگر دنیا و جنبش مقاومت است.
یاسر عسکری، گردآورنده کتاب راز رسانه در مصاحبه اختصاصی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گفت: ایده اولیه کتاب راز رسانه پس از دیدن مستندها و کارهای آقای طالب زاده شکل گرفت و این سوال پیش آمد کسی که در رسانه فعال است در بعد اندیشه و عقیده چه دغدغههایی دارد. پس از جمع آوری مجموعه مصاحبههای پراکندۀ ایشان، از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۱، آنها را در قالب دو جلد کتاب با نام راز رسانه منتشر کردم.
گردآورنده کتاب راز رسانه افزود: استاد طالب نادرزاده به عنوان مستندساز و چهره صاحب نظر، در دورهای که با سید مرتضی آوینی ارتباط داشته اند و برنامههای تلویزیونی «عصر» و «راز» و در حرفهی فیلمبرداری، سریال «بشارت منجی» است که درباره حضرت مسیح ساختند و نقدهایی هم که ایشان به رسانههای غربی داشتند؛ مهمترین سرفصلهای کتاب است.
عسکری گفت: با استناد به نظر شهید آوینی دربارۀ استاد طالب زاده به عنوان دیده بان تیز بین انقلاب اسلامی وقتی خواننده کتاب را میخواند متوجه قدرت رصد بالای استاد میشود. هم نسبت به مسائل داخلی و هم بین المللی و هم خصوصا ارزش و اعتبار کارهای رسانهای استاد طالب زاده برای خواننده کتاب پر رنگ میشود.
وی گفت: مهمترین دغدغه استاد طالب زاده این بود که انقلاب اسلامی به عنوان گستراننده پیام معنوی در دنیا فعال باشد و دغدغه شان این بوده که رسانههای انقلابی فعال باشند و منفعل نباشند.
شاید بشود گفت یکی از پروژههای فکری کلان استاد طالب زاده مقابله با رسانههای غرب و غربگرادر ایران بوده است.
بریدهای از کتاب پشت جلد
«رسانههای ما در حالت نیمه تعارفی قرار دارد و بسیاری از برنامههای فعلی تلویزیون ما ۲۰ سال از زمان عقب است. این وضعیت ما را مجبور میکند که به فکر خلاقیتهای رسانهای بیفتیم. در این صحنه نبرد، دشمن ما را به لبه پرتگاه رسانده، پرتگاهی که ده کیلومتر عمق دارد و در صورت سقوط، مرگ قطعی را به همراه خواهد داشت. اینجاست که ما به فکر چاره میافتیم. وضعیت فعلی ما، شبیه چنین صحنه نبردی است که یا باید حمله کنیم و این غول رسانهای را به زمین بزنیم، یا در مقابل آن تسلیم به مرگ شویم.»
در آخر یاسر عسکری، گردآورنده کتاب راز رسانه افزود: از نقاط مثبت استاد میتوان به پرانگیزگی و پرتلاشی و امیدواری ایشان اشاره کرد. استاد طالب زاده آسیب شناسی دقیقی از رسانه دارد و به ما تلنگر و نهیب میزند که ما بیشتر فعال شویم و فعالیت کنیم و بادقت و جدیت بیشتری وارد صحنه شویم. نقش شاگرد پروری ایشان در دورهای که ایشان فعالیت میکردند آشکار بود و در این دوره ۱۰ تا ۱۲ دوره جشنواره عمار برگزار شد. استاد طالب زاده مستند سازان بسیاری تربیت کردند و حامی رسانههای مختلفی بودند و آنها را تقویت میکردند. به نظر من نسل مستند ساز انقلابی بشدت تحت تأثیر استاد طالب زاده است.