پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: درباقلا مادهای به نام گلوکز ۶ فسفات وجود دارد و کسانی که فاقد آنزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، دکتر اکرمی نژاد با اشاره به اینکه فاویسم بیماری است که بر اثر کمبود یک نوع آنزیم در بدن رخ میدهد گفت: همه ساله در بهار با ورود باقلا به بازار، بروزفاویسم هم افزایش مییابد
وی با اشاره به اینکه افرادی که به مصرف باقلا آلرژی دارند بر اثر مصرف باقلا، بو کردن یا لمس آن، گلبولهای قرمز خونشان از بین میرود افزود: فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که با خوردن باقلا در بدن افراد مبتلا ، فعال میشود و بیشتردر پسرها بروز میکند .
فوق تخصص خون و انکولوژی از خانوادهها خواست اگر فرزندانشان به طور ناگهانی دچار تب خفیف، بی حالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و گاهی استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر میشوند؛ هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
بیماران مبتلا به فاویسم، در ظاهر علامتی ندارند، مگر آنکه در تماس با مواد خوراکی مانند باقلا باشند، یا اینکه از کنار مزرعه باقلا عبور کنند
به گفته اکرمی نژاد این علائم معمولا از چند ساعت تا دو روز پس از مصرف باقلا بروز میکند