پخش زنده
امروز: -
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: از برنامهها و سیاستهای در دست اقدام دولت در مهرماه امسال کشت قراردادی گندم در تمامی اراضی آبی استانهای کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، سهراب سهرابی در بازدید از مزارع گندم شهرستان قروه با اشاره به اینکه سال گذشته کشت قراردادی گندم به صورت پایلوت در هفت استان کشور اجرا شد، افزود: در سال زراعی آینده طرح کشت قراردادی گندم در ۳۲ استان کشور انجام میشود.
وی گفت: در بستر کشت قراردادی، به اراضی دیم پربارش و پرپتانسیل، نهادهها شامل بذرهای اصلاح شده، سموم مورد نیاز برای دفع آفات و کودهای فسفات و پتاسیوم در قبال مستندات و ضمانتهای لازم در اختیار گندمکاران قرار میگیرد و پس از برداشت و تحویل محصول، هزینههای مربوط به این نهادهها از مبلغ خرید، کسر میشود.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی افزود: در کشت قراردادی بخشی از بیمه محصول از سوی دولت پرداخت میشود و بهینه کردن تولید، افزایش بهره وری و افزایش عملکرد در واحد سطح از اهداف وزارت جهاد کشاورزی است.
وی با بیان اینکه طرح جهش تولید دیم زارها برای سومین سال متوالی از مهر ماه و در سطح حدود چهارمیلیون هکتار اجرا خواهد شد و یکی از استانهای مهم برای اجرای این طرح استان کردستان است، گفت: در سال جاری حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت گندم قرار دارند که از این میزان حدود ۲ میلیون و صد هزار تُن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان تاکنون خریداری شده و برداشتها در استانهای جنوبی همچنان ادامه دارد و در مناطق معتدل و سرد کشور مزارع همچنان در رشد و نمو هستند.
سهرابی تصریح کرد: استان کردستان یکی از مهمترین قطبهای تولید گندم کشور به ویژه گندم دیم است و حدود ۱۰ درصد از سطح زیر کشت گندم ایران در استان کردستان کشت میشود.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه الگوی کشت از اولین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: برای اینکه بتوان علاوه بر رعایت الگوی کشت و مدیریت منابع آبی، یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی تعیین قیمت تضمینی مناسب برای تامین محصولات اساسی کشور است.
وی در ادامه با اشاره به خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی گفت: از دیگر برنامههای حمایتی، استفاده از روشهای کشتهای حفاظتی، کشت پشتی، کشت در کف جوی است که می تواند ضریب و درجه مکانیزاسیون را افزایش دهد.
سهرابی افزود: برای خط اعتباری مکانیزاسیون تسهیلات ۱۵ درصد پیش بینی شده که محل این تسهیلات از طرح جهش تولید دیم زارها با نرخ سود چهاردرصد در اختیار زارعین قرار میگیرد که خوشبختانه وضعیت کشتهای مکانیزه استان کردستان بسیار خوب است و تقریبا نزدیک صد درصد از اراضی گندم استان با ماشینهای کشت مکانیزه در حال انجام است.
وی گفت: از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی حمایت از بذور و پرداخت یارانه به شرکتهای تولید کننده بذر، در راستای حمایت ویژه در دیم زارهاست که قرارداد جداگانه با موسسه تحقیقات دیم کشور برای تولیدهستههای بذری محصولات دیم منعقد شده است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم برای بهبود منابع آبی کشور، توسعه سیستمهای آبیاری قطرهای برای افزایش بهره وری و کمک به صرفهجویی منابع آبی است. گفت: تقریبا بر اساس ارزیابی میزان آب مصرفی در سیستم آبیاری قطرهای در مزارع گندم، حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند و عملکرد در مزرعه افزایش می یابد.
۳۷ هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم استان دچار سرمازدگی شده است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم گفت: در شهرستانهای دیواندره، قروه و دهگلان حدود ۳۷ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم دچار سرمازدگی بهاره شده اند که به صندوق بیمه منعکس شده تا ارزیابی کرده و در پرداخت خسارتها لحاظ کنند.
محمدصالح احمدی افزود: امسال در ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کردستان گندم کشت شده که ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی، و ۵۶۲ هزارهکتار گندم دیم است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه هم گفت: در زمان خرید گندم مشکلات فراوانی وجود دارد و دلالان از همین الان وارد کار شدند لذا میطلبد جدای از قیمت تشویقی، سیاستها و ابزارهای تشویقی دولت افزایش یابد تا کشاورزان برای تحویل گندم به مراکز خرید تضمینی رغبت داشته باشند.
عبدالله عبدالملکی افزود: در شهرستان قروه ۷۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم، و ۱۲هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی آبی در ارقام مختلف سطح زیر کشت گندم رفته است.