پخش زنده
امروز: -
دولت انگلیس در تازهترین گزارش اعلام کرد مردم افغانستان بیشترین مهاجران غیر قانونی ورودی به این کشور از ابراهه میان فرانسه وانگلیس موسوم به کانال مانش اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دولت انگلیس در تازهترین گزارش اعلام کرد مردم افغانستان بیشترین مهاجران غیر قانونی ورودی به این کشور از ابراهه میان فرانسه وانگلیس موسوم به کانال مانش اند.
بر اساس اماری که دولت انگلیس اعلام کرده است در سه ماه نخست سال جاری میلادی در مجموع هزار و ۹۴ پناهجوی افغانستانی از ابراهه مانش وارد انگلیس شدند. بر اساس این گزارش پارسال نیز ۱۳۲۳ مهاجر افغانستانی از این راه وارد انگلیس شدند.
به گزارش رسانهها در انگلیس سال گذشته ۹ مورد از هر ده مورد از افرادی که از افغانستان فرارکردند و خود را به انگلیس رساندند وضعیت پناهندگی اعطا شده است.
نهادهای حقوق بشری و حقوق مهاجران بارها دولت انگلیس را به علت جا گذاشتن افغانستانیهایی که به عنوان مترجم در خدمت نظامیان این کشور بودند و سایر افرادی که برای نهادهای دولتی انگلیس در افغانستان کار میکردند به باد انتقاد گرفتند و از دولت خواستند به جای بی توجهی به سرنوشت انان، راههای امن را برای رسیدن انان به انگلیس فراهم کنند تا مجبور نباشند از ابراهه خطرناک و در شرایط نا ایمن خود را به این کشور و بعضا به اعضای خانواده خود برسانند.
در این گزارش پس از افغانستانیها ایرانیان با ۱۶ درصد و عراقیها با ۱۵ درصد بیشترین مهاجرانی بودند که در سه ماه نخست سال جاری میلادی تلاش کردند از ابراهه مانش خود را به انگلیس برسانند.
بر اساس قانون ملیت و مرزها، هر فردی که از اول ژانویه به طور غیرقانونی وارد بریتانیا شود، میتواند برای رسیدگی به درخواست پناهندگی خود به رواندا به خارج از کشور فرستاده شود.
نهادهای حقوق بشری این اقدام دولت انگلیس را غیر انسانی و مغایر با اصول اخلاقی بین المللی توصیف کردند و از دولت انگلیس خواستند در قبال پناهجویان مسئولیت پذیر باشد.
فعالان ضد جنگ میگویند انگلیس که به همراه امریکا در تهاجم غیر قانونی به افغانستان وعراق پیشتاز بوده است و موجب تخریب و ویرانی زیر ساختها و همچنین اوارگی میلیونها نفر در این کشورها شده است اکنون حاضر نیست در قبال فجایعی که به بار اورده است مسئولیت پذیر باشد.
این هفته نیز عملکرد دولت انگلیس هنگام خروج از افغانستان پس از بیست سال در کمیته امور خارجه مجلس عوام انگلیس بررسی شد.
در این بررسی از انچه خیانت به افغانستانیهای همکار با نیروها و نهادهای انگلیسی و به خطر انداختن جان انان به علت نداشتن طرح مناسب برای خارج ساختن افراد از فرودگاه کابل عنوان شده است به شدت انتقاد شد.
کمیته امور خارجه پارلمان انگلیس همچنین اجرای برنامه خروج انگلیس از افغانستان را با تصمیم گیری فاجعه بار و توام با هر ج و مرج در وزارتخارجه توصیف کرد که با ارائه اطلاعات نادرست درباره این فاجعه و تلاش برای فریب نمایندگان همراه بود.