پخش زنده
امروز: -
به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بخشی از یارانه آرد ایران از طریق قاچاق و صادرات رسمی بر سر سفره خارجیها میرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان؛ حجت الله عبدالملکی در مراسم بهره برداری کارخانه دولومیت شهرستان نهاوند افزود:دربخش صادرات، ماکارونی با آرد یارانهای مردم ایران ۴هزار و۸۰۰ میلیارد تومان میگرفت تا خارجیها ماکارونی ارزان تری بخورند.
وی مردمی سازی یارانهها را یکی مهمترین اقدامات دولت سیزدهم بیان کرد وگفت: ارز چهار و۲۰۰ هر سال حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از جیب مردم بر داشت میکرد. همچنین بخش عمده ارز دولتی چهارو۲۰۰به جیب دلالان و واردکنندگان بی انصاف میرسیدیعنی ارز ۲۵ هزار تومان را ۴ و۲۰۰ میخریدند.
به عبارتی حق ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی مردم به جیب عدهای دلال، وارد کننده، قاچاقچی، مصرف کننده وتولید خارجی میرفت.
عبدالملکی افزود بخشی از یارانه ارز دولتی هم به جیب تولید کننده خارجی به ویژه تولیده کننده دانههای روغنی میرفت به گونهای که به ازای هر دلار ۲۰ هزار تومان به جیب تولید کننده خارجی میرفت و به هر تولید کننده خارجی ۲۰ هزار تومان به ازای هر دلار یارانه پرداخت میشد.
وزیر رفاه با اشاره به اینکه هفت ونیم میلیون نفر از جمعیت کشور قبلا یارانه دریافت نمیکردند گفت کسانی که خود را مستحق دریافت یارانه وجزو نه دهک پایین جامعه میدانند باید با مراجعه به سایت هدفمندی یارانهها ثبت نام و پرونده یارانهای را فعال کنند.
اقای عبدالملکی گفت: از این هفت ونیم میلیون نفری که یارانه دریافت نمیکردند ۴ تا ۵ میلیون نفر بعد از ثبت نام یارانه به آنها تعلق میگیرد وی افزود: دهک دهم هم به علت غیر شفاف بودن اطلاعات اقتصادی خانوار مشمول یارانه نشدند که بسیاری از این افراد در سامانه حمایت درخواست بازنگری کردندو برای این افراد هم به صورت علی الحساب یارانه واریز شد، اما تا شفاف شدن اطلاعات اقتصادی آنان قابل برداشت نیست.
وزیر تعاون وکار ورفاه اجتماعی افزود: ۹۰ درصد مردم ایران مستحق دریافت یارانه هستند وهرایرانی که جزو ۹۰ درصد باشد قطعا حتی یک نفر هم حقش ضایع نخواهد شد وپول همه در حساب سازمان هدفمندی یارانهها هست.
وی تصریح کرد: اگرفردی درماههای خرداد، تیر و یا مرداد مشخص شودکه مستحقق دریافت یارانه است ماههای قبل هم برای این فرد واریز خواهد شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درادامه یکی از راهبردهای این وزارتخانه را فراوری محصولات معدنی دانست و گفت:کشورمان در بخش معدن یکی از کشورهای غنی جهان است، اما اکنون ۵۰ درصد معادن کشور غیر فعال اند و از ۵ تا شش هزار معدن فعال هم فقط ۱۰۰ معدن دارای ارزش افزوده هستند
حجت الله عبدالملکی با بیان اینکه بخش معدن سازمان تامین اجتماعی میتواند یکی از فعالان اصلی بخش معدن در کشور باشد گفت: کاهش خام فروشی و فرآوری معدن از اولویتهای حوزه اقتصادی ومعدنی وزارت تعاون کار و رفاه اجنماعی است.
وی با اشاره به راه اندازی مجموعه فراوری دولومیت نهاوند گفت: این طرح، دانش بنیان وپیچیده بود که در مدت یکسال ساخته شده است
وزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی با بیان اینکه وزارت تعاون کار ورفاه اجنماعی به دنبال توسعه فعالیت وسرمایه گذاری در حوزه های دانش بنیان ومعدنی با رویکرد ایجاد ارزش افزوده و اشتغال افرینی است خاطر نشان کرد:بهره برداری این مجموعه گامی عملی برای کاهش خام فروشی در حوزه معدن است.
وی تصریح کرد: تقویت تولید ملی و کاهش وابستگی کشور به خارج از آثار توجه به فعالیتهای دانش بنیان وسرمایه گذاری در بخش معدن است.