پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از طغیان های ویروسی در برخی از استان های کشور خبر داد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، " ابراهیم قادری" در پاسخ به پرسشی در زمینه روند افزایشی ابتلاهای ویروسی در کشور گفت: انتظار چنین طغیانهایی را داشتیم و شاهد شیوع ویروسهای مختلف از جمله RSV در استانهای مختلف در کودکان طی دو ماه اخیر هستیم.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: این طغیانها همواره بررسی میشوند تا اطمینان حاصل شود مشکلی به وجود نخواهد آمد.
این همه گیری شناس (اپیدمیولوژیست) گفت: تلاش نظام سلامت در مواجهه با این طغیانها این است که سرعت گسترش و شیوع آن را کم کند، زیرا برای این ویروسها که علائم سرماخوردگی ایجاد میکنند واکسن تزریق نمیشود، البته با توجه به پایان تقریبی کار مدارس، گردش این ویروس مختل میشود و نگرانیای از این بابت وجود ندارد.
" ابراهیم قادری" افزود: همچنین در راستای پیشگیری از گسترش این عفونت در بیمارستان ها، تلاش میشود این بیماران از بیمارانی که به دلایل دیگر بستری شده اند، جدا شوند.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در خصوص تعداد ابتلاها در این طغیانهای ویروسی گفت: در بسیاری از همه گیریها و طغیانها، روند گسترش بیماری است که برای مدیریت طغیان اهمیت دارد که رصد میکنیم و تعداد دقیق موارد مهم نیست.
وی با بیان اینکه شرایط استانهای مختلف مشابه است، گفت: طغیان ویروسی RSV در بسیاری از استانها طی ماههای اخیر وجود داشت، اما در برخی از استانها موارد بیشتر بوده و موجب نگرانی شده است از این رو از ما خواسته اند تیم واکنش سریع اعزام و بررسی موضوع شود.
" ابراهیم قادری" افزود: استانهایی هم که این طغیانها را نداشته اند یا شدید نبود، ممکن است به دلیل وسعت استان، پراکندگی جمعیت و ترکیب جمعیت در آنها باشد.
این همه گیری شناس (اپیدمیولوژیست) در توضیح فراگیر شدن این طغیانها گفت: محدودیتهای کرونایی اجتناب ناپذیر در دو سال و نیم گذشته مانند قرنطینه، استفاده از ماسک و تعطیلی مهد کودکها و مدارس باعث شده است افراد و بویژه کودکان با این نوع ویروسها مواجه نشوند و در نتیجه ایمنی طبیعی آنها در مقابل ویروس به شدت پایین بیاید.
وی افزود: در حالت عادی، مواجهههای متعدد با ویروس باعث میشود به مرور ایمنی قوی تری نسبت به ویروس در فرد ایجاد شود و حتی ابتلاها به شکل یک سرماخوردگی خفیف نمود پیدا کند.
" ابراهیم قادری"گفت: انتظار میرود یک ایمنی در مقابل ویروس پس از چندین بار مواجهه با ویروس RSV اتفاق بیفتد از این رو با وجود ابتلاهای کنونی، همچنان امکان طغیانهای بیشتر در پاییز و زمستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه روند شیوع ویروسی را در نیمه دوم سال پیش هم شاهد بودیم، ادامه داد: امسال هم انتظار داریم همچنان با این طغیانها روبرو باشیم.
رئیس اداره مراقبت گفت: در اواخر پاییز گذشته از حدود ۲۰۰ بیمار با علائم سرماخوردگی نمونه گیری شد، در حدود ۳۵ درصد موارد، آنفلوآنزا بود، آن هم در شرایطی بود که درصد زیادی از مردم از ماسک استفاده میکردند و این یعنی ایمنی طبیعی ما در برابر آنفلوآنزا در این دو سال مواجه نبودن با ویروس بسیار پایین آمده است. از این رو به ویژه نگران طغیان آنفلوآنزا نیز در پاییز و زمستان هستیم و دادههای سایر کشورها را در این زمینه رصد میکنیم که ببینیم در آنجا وضعیت چطور است.
" ابراهیم قادری" افزود: نگرانی دیگر ما در پاییز و زمستان پیش رو، احتمال طغیانهای مربوط به آدنوویروسها و عوارض ناشی از آنهاست؛ عوارضی که چندان شناخته شده نیست و چند وقتی است که از سراسر جهان گزارش شده است.
این همه گیری شناس (اپیدمیولوژیست) در پاسخ به سؤالی در زمینه ابتلاهای مشکوک به هپاتیت مشکوک در جهان در ماههای اخیر گفت: دو نوع هپاتیت داریم؛ هپاتیت کلاسیک که ویروسهای هپاتیت A و B و C و E ایجاد میکنند و هپاتیت غیر کلاسیک که چندین نوع ویروس از جمله آدنوویروسها میتوانند به شکل نادر مولٌد آن باشند.
" ابراهیم قادری" تاکید کرد: موارد هپاتیت گزارش شده اخیر که ممکن است به ابتلا با آدنوویروسها مرتبط باشد، میتواند هم ناشی از یک نوع خاص از آدنوویروس باشد و هم شاید جزئی از یک روند عادی باشد که همیشه وجود داشته است، اما با گسترش آدنوویروس، عوارض بیشتری را مشاهده کنیم. یعنی ممکن است نرخ این درگیریهای کبدی بیشتر از گذشته نشده باشد، اما به دلیل فشردگی زمانی و بالا رفتن حجم موارد ابتلا در یک بازه زمانی کوتاه، بواسطه کاهش ایمنی طبیعی، طبیعتا تعداد موارد نادر درگیری کبد هم بیشتر مشاهده شده باشد و جلب توجه کرده باشد، البته شدت هپاتیت در برخی از موارد، مقداری با این فرضیه در تناقض است. تئوری دیگر این است که این کودکان دچار التهاب کبدی شده و در اثر برخی از داروها دچار عارضه کبدی شده اند، ولی اکنون به صورت دقیق علت آن مشخص نیست، ولی یک نوع از آدنوویروس متهم اصلی لحاظ شده است.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: این مطلب را هم نمیتوان رد کرد که همزمانی ابتلاهای آدنوویروسی با همه گیری کرونا که خودش میتواند التهاب کبدی ایجاد کند، ممکن است به افزایش موارد هپاتیت انجامیده باشد.
" ابراهیم قادری" خاطرنشان کرد: تنها کاری که هم اکنون میتوان و باید انجام داد، رصد و ردیابی ابتلاهای ویروسی و کند کردن روند گسترش این طغیانهای ویروسی، برای پیشگیری از ایجاد مشکل فراگیر در یک بازه زمانی کوتاه است.