پخش زنده
امروز: -
رییس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: بر خلاف تصور شیر دادن موجب تناسب اندام مادران می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر علیرضا مرندی امروز در همایش کشوری تغذیه با شیر مادر در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر، بزرگ شدن سینه ها و بهم خوردن اندام را به دنبال شیردهی نوعی سوتفاهم دانست و افزود: جمع شدن چربی در زیر پوست هنگام بارداری غیرقابل اجتناب است و اگر مادر اجازه ندهد که وزن بگیرد، جان جنینش به خطر می افتد اما پس از وضع حمل، مادر می تواند با شیردادن به نوزادش این اضافه وزن را به تدریج برطرف کند.
وی با یادآوری این که شیر مادر موجب رشد بهتر جسمی، روانی و عاطفی کودک می شود گفت: ارتقای سلامت به دنبال تغذیه با شیر مادر به حدی است که احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها در نوجوانی و جوانی در افرادی که شیر مادر خورده اند، به مراتب کمتر از کسانی است که با شیر مصنوعی (خشک) تغذیه شده اند.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی به تاکید قرآن برای تغذیه کودکان با شیر مادر اشاره و اضافه کرد: خداوند که انسان را همواره در مسیر سلامت و سعادت هدایت می کند و از نعمت های مختلف او را بهره مند کرده است، شیر مادر را نیز برای سلامتی و رشد بهینه کودکان به ما هدیه کرده است.
وی گفت: امروزه بسیاری از تلاش های نظام ســلامت کشور ایجاد و واردات فناوری های پیشرفته پزشکی است در صورتی که اگر ما نکات ساده سلامت را فراموش کنیم، از فناوری های نوین نیز در ارتقای سلامت مردم ما تاثیری نخواهند داشت.
رییس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر، تاثیر فناوری های پیشرفته را بر ارتقای سلامت مردم، چهار درصد اعلام کرد و گفت: این درصورتی است که ثابت شده آغاز تغذیه نوزاد با شیرمادر در ساعت اول میزان مرگ و میر کـودکان را 5ر23درصد کاهش می دهد.
بنابر این گزارش همایش کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر از صبح امروز با حضور معاون بهداشتی وزیر بهداشت، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد یونیسف در ایران و همچنین جمعی از مسئولان و استادان علوم پزشکی و پرستاران در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد و تا عصر امروز ادامه دارد.
نیمی از مادران ایرانی به نوزاد خود شیر می دهند
معاون بهداشتی وزیر بهداشت هم در این همایش گفت: تازه ترین آمار کشور نشان می دهد نیمی از مادران ایرانی تا دو سالگی به کودک خود شیر می دهند و فقط نیمی از مادران تا شش ماهگی، شیرخوار خود را منحصرا با شیر مادر تغذیه می کنند.
دکتر فاطمه رخشانی افزود: این آمار از توقع ما با توجه به برنامه ها و آموزش هایی که داریم کمتر است و نگرانی ما از کاهش این آمار در سال های آینده است.
وی یکی از علل کاهش تداوم شیردهی به کودکان را تا دو سالگی در کشور، گسترش کارخانه های تولید شیر خشک در سال های اخیر دانست و افزود: نیاز کودکان کشور سالانه چهار میلیون قوطی شیرخشک است که این مقدار از قبل به صورت یارانه ای در اختیار خانواده هایی که کودک آنها به شیر مصنوعی نیاز دارد قرار می گرفت اما آمارها نشان می دهد مصرف شیر خشک در ایران سالانه20میلیون قوطی است.
دکتر رخشانی اضافه کرد: این در حالی است که میزان تولید شیر مصنوعی (شیر خشک) در کشور ما که در ابتدا با هدف صادرات راه اندازی شد، به مراتب از20میلیون قوطی در سال بیشتر و موجب نگرانی شده است که مادران به دادن شیر مصنوعی به کودک خود ترغیب شوند.