پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اساسنامه حمایت بیمهها از بیماران خاص و صعب العلاج تا یک ماه آینده در هیات وزیران اجرایی خواهد شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما مهدی رضایی درگفتگوی ویژه خبری امشب گفت: ایجاد شبکههای گسترده درمانی از وظایف بیمهها است. وی با اعلام اینکه براساس آمار ۱۰ درصد جامعه پیش از این پوشش بیمهای نداشتند، افزود: خوشبختانه دربودجه۱۴۰۱ بیمه این افراد برعهده دولت تعیین شده و اطلاعات این افراد از طریق وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی در اختیار ما قرار گرفت. وی همچنین گفت: از پایان سال گذشته ۴۰۰ هزار نفر در حاشیه شهرها تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تعداد این افراد درحال حاضر به بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است.
در ادامه این گفتگو دکتر علی اکبری ساری رییس موسسه ملی تحقیقات سلامت ایران افزود: مصوبه قانونی بیمه همگانی از سال ۱۳۷۳ به درستی اجرایی نشده درحالیکه حتی اصل ۲۹ قانون اساسی و مطالبه مردمی هم بوده و این اتفاق بزرگی است که در دولت سیزدهم به سرانجام رسید. وی با تاکید براینکه بسته خدمت پوشش بیمه همگانی بسیار کامل است، افزود: ۸ هزار خدمت دربسته بیمه همگانی جای گرفته است که و حدود۳ هزار و ۷۰۰خدمت بستری در آن وجود دارد.
اکبری ساری درادامه افزود: انتظار ما این است توجه بیشتر به کیفیت خدمات شود تا کیفیت خدمات ارتقا یابد و نیاز نباشد مردم برای گرفتن این خدمات به بخش خصوصی بروند.
سیدجلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این گفتگو با اشاره به اینکه در بودجه مجلس امسال در بند الحاقی ۸ تبصره ۱۷به بیمه سلامت همگانی توجه شد و صندوق بیمه بیماران صعب الاعلاج با ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار شکل گرفت، گفت: ۲ هراز میلیارد نیز به عنوان تسهیلات برای کمک به این بیماران در نظر گرفته شده است. میرمحمدی افزود: بیماران پیوندی هم تحت پوشش این صندوق قرار گرفتند و بیماران اوتیسم، ام اس و دیابت در این لیست هستند و ما منتظریم این تفاهم نامه اجرایی در دولت تصویب و اجرایی شود.
دکتر محمد رییس زاده رییس سازمان نظام پزشکی نیز در این گفتگو با اشاره به اینکه تاکید ما بر اجرایی شدن اسناد بالادستی حوزه سلامت است، گفت: بند ۹ سیاستهای کلی سلامت به بیمه همگانی تاکید دارد، اما باید ببینیم سازمانهای بیمه گر چقدر توانسته اند این بند را اجرایی کنند و درحال حاضر بین ۴ تا ۹ ماه به مراکز درمانی معوقه دارند.
رییس سازمان نظام پزشکی افزود: همانگونه که پرداخت مطالبات نسخه الکترونیک به روز است باید سایر مطالبات هم به روز باشد.
دکتر رییس زاده رییس نظام پزشکی در ادامه گفت: بیمه سلامت زیر مجموعه وزارت بهداشت است و ناهماهنگی درون بخشی است و بیمه اگر پرداخت داشته به مراکز مطالبات جامعه پزشکی هنوز پرداخت نشده است.
دکتر اکبری ساری با اشاره به اینکه براساس آمارهای منتشر شده ۴۵ درصد هزینههای درمان را مردم از جیب پرداخت میکنند، افزود:این آمار بر اساس آمار و اطلاعات مرکز آمار ایران در سال ۹۹ است که دارو، درمان، ازمایشگاه و دندانپزشکی به ترتیب بیشترین هزینههای پرداختی مردم در ازای خدمات درمانی است.
وی گفت: ما انتظار داریم ظرف دو سال آینده پرداخت از جیب و هزینههای کمرشکن که ۳ و نیم درصد بیان شده وحتی در دهکهای پایین به ۶ و نیم درصد میرسد کاهش یابد و سقوط به زیر خط فقر کاهش یابد.
اکبری ساری افزود: در واقع باید پرداخت از جیب مردم در دو سال آینده از ۴۵ درصد به ۳۲ درصد برسد
رضایی با اشاره به هزینههای پرداختی بیماران صعب الاعلاج گفت: اعتبارات بیمهها کفاف پوشش بیماران صعب الاعلاج را نمیداد، اما دولت سیزدهم و مجلس با دو برابر کردن هزینه پوشش این بیماران سعی کرده اند مشکلات برای این بیماران کاسته شود و اساسنامه این موضوع در شرف تایید در هیات وزیران است.
دکتر میرمحمدی درپایان گفت: پیگیری ما از مدیر بیماران خاص وزارت بهداشت نشان میدهد این اساسنامه در شرف اجرایی شدن است و به نظر میرسد تا یک ماه آینده اجرایی شود، البته این موضوع در حیطه اختیارات دولت است و خواسته ما از بیمهها فراهم کردن زیر ساختها برای ساماندهی ارز و ثبات در حوزه دارو است.