پخش زنده
امروز: -
آیت الله فلاحتی: پیوند فن آوری هسته ایی با تولید، زمینه ساز امنیت غذایی و رونق اقتصادی ست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ نماینده ی ولی فقیه در گیلان امروز در دیدار با معاون سازمان انرژی اتمی کشور در رشت با تشریح اهمیت فن آوری صلح آمیز هسته ایی برای تسریع در روند توسعهی پایدار و ارتقاء بهره وری در روند تولید انواع محصولات کشاورزی و دامی و تولیدات صنعتی دانش پایه اضافه کرد: پیوند فن آوری هسته ایی با تولید، زمینه ساز امنیت غذایی و رونق اقتصادی ست و این مهم باید در راستای منویات حکیمانهی رهبرمعظم انقلاب اسلامی بطور صلح آمیز و حساب شده در دستور کار قرار گیرد.
آیت الله فلاحتی همچنین با بیان اینکه صنعت صلح آمیز هسته ایی باید به ارتقاء سطح زندگی مردم و بهره وری در روند تولید کمک کند افزود: با بهره گیری از دانش هسته ایی میتوان کیفیت و کمیت انواع محصولات کشاورزی را افزایش داد و با پیشگیری از هدر رفت تولیدات، به صرفهی اقتصادی انواع فعالیتهای کشاورزی و دامی و امنیت غذایی جامعه کمک کرد.
وی همچنین بر ضرورت تسریع در روند جذب جوانان خلاق و دارای ایده در حوزهی فراگیری فن آوری صلح آمیز هسته ایی تاکید کرد و گفت: این فراگیری علاوه بر ایجاد جهش در عرصهی تولید میتواند حرکت کشور را به سوی قلههای رفیع دانش و فن آوری سرعت دهد.
نماینده ی ولی فقیه در گیلان در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیتهای کشاورزی، اقتصادی و انسانی ایران پرداخت و با اشاره به تهدیدات ناشی از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در استان افزود: ورود فن آوری هسته ایی در حوزهی کشاورزی گیلان سبب پیشگیری از این معضل اساسی در بستر اقتصادی سازی فعالیتهای کشاورزی در تمامی حوزهها میشود.
معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر عامل شرکت توسعهی کاربرد پرتوهای این سازمان هم در سخنانی بر لزوم حمایت از فعالیتهای بخش کشاورزی در گیلان با کاربردی کردن دانش هسته ایی و ورود انواع پرتوهای هسته ایی در روند تولید با کیفیت و با صرفه تاکید کرد و گفت: گیلان در بخش تولید انواع محصولات کشاورزی و فراوردههای دامی و طیور و آبزی پروری ظرفیتهای منحصر و قابل توجهی دارد که حمایت علمی و فن آورانه از این فعالیتها ف ایجاد جهش کمی و کیفی در روند تولید را تضمین مینماید.
دکتر سید پژمان شیرمردی همچنین از تهیه و تدوین سند راهبردی بهره گیری از فن آوری صلح آمیز هسته ایی در روند تولید محصولات صنعتی، کشاورزی و انرژی برق در کشور خبر داد و اضافه کرد: بر مبنای این سند کشور بنا بر الزامات و اولویتها به ۱۲ بخش تقسیم میشود که گیلان یکی از این بخش هاست.
وی اضافه کرد: بر اساس این سند، تاسیساتی در گیلان ایجاد میشود که بتواند به سلامت غذایی جامعه کمک کند و از بروز ضایعات انواع محصولات کشاورزی که اکنون بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است، پیشگیری نماید.
صالح محمدی، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این نشست با اشاره به برنامههای در دست اقدام وزارت جهاد در حوزهی بهبود تولیدات کشاورزی اضافه کرد: با توجه به فعالیت مراکز تحقیقاتی متنوع و متعدد در حوزهی کشاورزی استان، بهره گیری از فن اوریهای هسته ایی میتواند ایجاد جهش در روند تولید و پیشگیری از واردات را تحقق ببخشد.