پخش زنده
امروز: -
انرژیهای تجدید پذیر مثل خورشید و باد، منابعی بی پایان برای تامین انرژی هستند. ایران با برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و کانالهای بادی قوی، ظرفیت کاملی از تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما انرژی های تجدید منابعی پایدار و البته دوست دار محیط زیست هستند به نحوی که اکبر ادیب فر دبیر انجمن انرژیهای تجدید پذیر در این رابطه میگوید: یک نیروگاه تجدیدپذیر معادل یک منبع بزرگ سوختی، یک جنگل یا یک منبع بزرگ آب است که میتواند آنها را برای ما و نسل آینده محفوظ نگه دارد.
اما احداث هر صد مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در سال چه مزیتهایی نسبت به همین میزان نیروگاه فسیلی دارد؟ استفاده از این منابع انرژی علاوه بر اینکه سبب صرفه جویی در ۷۳ میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی میشود، صرفه جویی ۵۸ میلیون لیتری در مصرف آب نیز خواهد داشت و از انتشار ۱۴۷ هزار تن دی اکسید کربن نیز جلوگیری میکند.
جعفر محمدنژاد سیگارودی، مدیر کل دفتر مدیریت طرحهای تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر احداث شده در کشور حدود ۹۵۰ مگاوات است توسعه این نوع نیروگاهها با احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برای ۴ سال آینده در برنامههای وزارت نیرو قرار گرفته است.
بر اساس قانون ۵ ساله برنامه ششم توسعه، دولت باید سهم نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک را تا پایان اجرای آن به حداقل ۵ درصد ظرفیت برق میرساند، اما به گفته سخنگوی ساتبا این سهم اکنون به حدود یک و نیم درصد رسیده است که نسبت به برنامه ششم پیشرفت مناسبی نداشته است.
امکان تولید ۱۴۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر در کشور وجود دارد. این ظرفیت قابل اجراست در صورتی که موانع برداشته شود.