پخش زنده
امروز: -
براساس مصوبه دولت، ادارات دولتی در سال گذشته مکلف بودند مصرف برق خود را کاهش دهند اما آمارها نشان میدهد نه تنها این هدف محقق نشد بلکه مصرف برق ادارات افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این اتفاق در حالی رخ داد که تابستان ۱۴۰۰، شاهد قطعی گسترده برق بودیم که خسارت سنگینی به صنایع وارد کرد و حتی در مقاطعی زندگی روزمره مردم را مختل کرد.
بطوریکه برخی از مردم با مشکلات عدیدهای مواجه شدند از جمله مغازه داری که میگفت درب مغازه اش برقی بوده و بخاطر قطعی برق ساعتها منتظر مانده است؛ و فروشنده دیگری هم میگفت که حداقل ۸ ساعت منتظر مانده تا برق وصل شده تا بتواند کارش را شروع کند.
در این میان برخی تولید کنندهها هم از قطعی برق شکایت داشتند و یکی میگفت با رفتن به یکباره برق قطعات تولیدی در حال کار شکسته شده است و تولید کننده دیگری هم میگفت: با قطعی برق کار تولید هم عقب افتاده و برخی محصولات آنان از بین رفته است.
اما امسال اوضاع متفاوت است و دولت قصد دارد مدیریت مصرف برق را از خودش آغاز کند تا مردم و صنایع فصل گرم آرامی داشته باشند.
به همین منظور دستگاههای دولتی مکلف شدند جلوی افزایش مصرف خود را بگیرند و وزارت نیرو هم مکلف شد الگوی مصرف دستگاههای دولتی را تا پایان خرداد تدوین کند و به تصویب دولت برساند.
یک هفته قبل هم مصوبه دولت درباره مدیریت پیک مصرف برق ابلاغ شد و دستگاههای دولتی موظف به کاهش حداقل ۳۰ درصدی میزان مصرف برق خود شدند پوریا رامین مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: کلیه ادارات موظف هستند از مولدهای اضطراری در ایام گرم سال جهت تامین مصرف بخشهای خود استفاده کنند جهت تحقق ۳۰ درصدی کاهش از ژنراتور استفاده کنند.
اما این تنها برنامه وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق نیست، این وزارتخانه به دنبال کشیدن ترمز مشترکین خانگی پرمصرف هم هست. در کنار افزایش تعرفه این مشترکین که بهمن پارسال صورت گرفت، وزارت نیرو با ابزار کنتور هوشمند به دنبال مدیریت کردن رفتار پرمصرف هاست.
تکرار نشدن تجربه قطعی برق در تابستان ۱۴۰۰ نیازمند همکاری همه مصرف کنندگان است
مکتوب گزارش از کبری نوجوان خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،