پخش زنده
امروز: -
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک گفت: سالانه ۱۹۰ میلیون هکتار محصولات تراریخته کشت می شود که حدود صدها میلیون تن غذا تولید شده است و مردم مصرف کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر علی ملبوبی، معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در برنامه رادیو گفتگو در خصوص محصولات تراریخته گفت: در حال حاضر ۳۸ سال از اولین صدور مجوز تراریخته می گذرد و ۲۶ سال است که در سطح وسیع تجاری شده است و سالانه ۱۹۰ میلیون هکتار محصولات تراریخته کشت می شود که حدود صدها میلیون تن غذا تولید شده است و مردم مصرف کرده اند و خود کشور ما هم سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن واردات تراریخته دارد و تا الان مردم مصرف می کردند حالا مردم می گویند که چرا به ما نگفته اند و باید می گفتند و ما هم از این جهت معترض هستیم و باید از اول می گفتند ولی تا حالا برای کسی مشکلی پیش نیامده است و هیچ گزارش مرگ و میر یا حساسیتی پیش نیامده است و به محض اینکه احساس خطری در مورد سلامت بشود فراخوان از بازار می شود و من خودم یک مورد سراغ دارم، یک نخود فرنگی در استرالیا وارد بازار شده بود که در بعضی افراد ایجاد حساسیت کرده است و از بازار حذف شد و آنهایی که در بازار وجود دارند سالم هستند و اگر چهل سال پیش این بحث ها را می کردیم جا داشت ولی الان ۳۸ سال است که اولین مجوز صادر شده است. اروپا ۱۷۰ محصول را مجوز داده است و می گویند در اروپا ممنوع است. چه کسی می گویید؟ بعضی در کشورشان تولید هم می کنند.
ملبوبی در مورد تغییر قیمت محصولات اساسی کشاورزی و هدفمندی یارانه ها گفت: چهار کالای اساسی تغییر قیمت می دهد روغن، مرغ ، تخم مرغ، لبنیات و همه اینها متکی به واردات تراریخته هستند، روغن ۸۵ درصد واردات داریم و آن هایی که از اوکراین و روسیه وارد می کردیم تراریخته نبودند که حالا قطع شده است و بقیه آن چه که وارد می کنیم تراریخته هستند و مرغ، تخم مرغ، گوشت و لبنیات هم وابسته به نهاده های وارداتی هستند و یکی از عمدهترین نهاده های وارداتی نهاده های کشاورزی تراریخته هستند مانند سویا و ذرت که اینها را به عنوان نهاده وارد می کنیم و به خوراک دام می رسانیم.
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در ادامه گفت: کشور تا حالا برای واردات این کالاها ارز ۴۲۰۰ تومانی می داد و آنها را وارد می کرد یعنی دولت ۸۵ درصد یارانه برای محصولات تراریخته می داد و اگر بخش کوچکی را صرف پژوهش و تولید داخل می کردیم چه اشکالی داشت؟ که امروز آنقدر وابسته به قیمت ارز نباشیم و حالا قیمت تقریباً دو برابر شده است و تازه هنوز یارانه کمی کم شده است یعنی ۸۵ درصد یارانه می دادیم حالا ۵۰ درصد می شود ، مافیا نمی خواهند یارانه ها را از دست بدهند و به هر شکلی وارد رسانهها میشوند و متاسفانه مطالبی که اکثراً کذب هستند را سعی میکند به عنوان حقیقت و آگاهی بخشی نشان دهد و ذهن مردم را مغشوش کنند و خلاصه صحبت ما این است که آنهایی که مجوز می گیرند مسلماً سالم هستند و نگرانی ندارد انشاالله تولید داخل ما رونق بگیرد و این جو سازی ها موثر نباشد.