پخش زنده
امروز: -
سامانه تی تک، سامانه ای است که حدود ۹ سال از ابلاغ آن می گذرد، اما هنوز کامل اجرایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر مرتضی خاتمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در برنامه میز اقتصاد امروز که به عملکرد سامانه تی تک اختصاص داشت در پاسخ به این سوال که قانون چه چیزی دید که بحثی را به عنوان سامانه تی تک مطرح کرد و کدام قوانین از اجرای سامانه ای به عنوان تی تک پشتیبانی می کند، گفت: مثل همه نظام های آماری در مورد بحث دارو و تجهیزات هم ما به یک نظامنامه آماری نیاز داریم که باید متکی به قانون باشد.
وی افزود: این نیاز وقتی که احساس شد، در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۳ توسط شورای عالی امنیت ملی ضوابطی ابلاغ شد چون در سامانه تی تک که امروز مورد بحث است علاوه بر دارو مواد خوراکی، آشامیدنی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی، گستره وسیع تری هم دارد و از طرفی هم به سامانه جامع تجارت مرتبط می شود، بنابراین کاملا با بحث امنیت غذایی و امنیت ملی گره خورده است .
آقای دکتر بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و داروی کشور هم گفت: شبکه تامین و توزیع دارو در کشور شبکه بسیار مهمی است که تامین و توزیع اقلام دارویی با سایر کالاها یک فرق اساسی دارد اینجا با هزاران کالا و قلم کالا دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل و مواد آرایشی بهداشتی سر و کار داریم که درخصوص دارو حتی کمبود یک قلم از اینها ممکن است جان هزاران نفر را به خطر بیندازد.
وی افزود: بحث مهمی که درخصوص دارو و اقلام پزشکی وجود دارد، این است که ما ذخیره راهبردی در کشور داریم، منتهی این ذخیره راهبردی کار دولت نیست یعنی دولت روی آن سرمایه گذاری نکرده و در اختیار بخش های نیمه خصوصی و یا خصوصی قرار گرفته است و دولت می تواند با برنامه ریزی در این خصوص تامین داروی مردم را به عهده بگیرد.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور تاکید کرد: تی تک قسمت مردمی و عمومی دارد و یک قسمت حاکمیتی دارد قسمت مردمی اش خیلی جالب است هم شما و هم مردم بدانند همان برچسب اصالتی است که روی همین کالای سبدمحور الصاق شده، این برچسب سلامت چند کد مختلف دارد که از این کدهایی که روی برچسب می بینیم کد 20 رقمی یو آی دی است این کد 20 رقمی در واقع همان کد شناسه رهگیری است.
آقای پدرام اصلانی فرد، کارشناس فناوری اطلاعات سلامت هم بیان کرد: در حوزه تجهیزات می توانیم بگوییم ما کنترل اصالت را نداریم و مصرف کننده نهایی کالایی که دریافت می کند نمی تواند نسبت به اینکه این کالا از مبادی رسمی وارد شده یا از مسیر قاچاق وارد کشور شده، اطمینان داشته باشد . این اطمینان را فعلا در حوزه تجهیزات تا زمانی که طرح تکمیل نشود نمی توانیم داشته باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: تجهیزات پزشکی در ثبت تی تک قرار ندارد و این، قطعا به جامعه آسیب وارد می کند.
اصلانی فرد، کارشناس فناوری اطلاعات سلامت تاکید کرد: در قسمت تامین کنندگان تجهیزات پزشکی زنجیره منظم داریم، واردکنندگان و تولیدکنندگان مشخص هستند، اما در قسمت انتهای زنجیره با یک بی نظمی کامل مواجه هستیم و دلیلش این است که ما مراکز عرضه مثل داروخانه همچنین مراکزی را برای حوزه تجهیزات پزشکی نداریم.