پخش زنده
امروز: -
اتکا به خود و مقاومت تا پیروزی، درسی که اتحاد مردمی خرمشهر در دفتر مقاومت ثبت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ وقتی نیروهای بعثی به خاک کشورمان حمله ور شدند نیروهای نظامی ایران از نظر جنگ افزار در موقعیت و شرایط بسیار نامطلوبی قرار داشتند.
توطئههای مختلف دشمنان و نوکران آنان موجب شده بود که بسیاری از جنگ افزارهای ایران که از نظر تعمیرات و قطعه وابسته به کارشناسان خارجی بود، بدون استفاده بمانند.
استوار یکم عباس مالکی راننده تانک چیفتن در دوران دفاع مقدس می گوید: در لشکر ۹۲ زرهی اهواز بسیاری از تانکهای چیفتن به دلیل نداشتن قطعه و یا نیاز به تعمیر، قادر به حرکت نبودند و همین امر موجب شده بود که لشکر ۹۲ زرهی تعداد بسیار اندکی تانک عملیاتی برای نبرد داشته باشد.
وی همچنین گفت: به یاد دارم که در دروان قبل از انقلاب همه کارهای تعمیراتی تانکها را کارشناسان انگلیسی انجام میداند و به هیچ عنوان نمیگذاشتند که ایرانیها از تعمیر تانک اطلاعاتی کسب کنند لذا بعد ازخروج کارشناسان انگلیسی بسیاری از تانکها لشکر ۹۲ زرهی اهواز زمین گیر شده بود.
البته این مسئله شامل همه تجهیزات نظامی ایران اعم از هوایی و زمینی بود و دشمن بعثی نیز از این امر مطلع بود و به همین دلیل هم در حمله به ایران جسور شده بود و خود را پیروز قطعی میدان میدانست؛ لذا وقتی دشمن پشت دروازههای خرمشهر رسید مردم با کمک تعدادکمی از نظامیان و نیز تکاوران غیور نیروی دریایی با حداقل امکانات در مقابل چندین لشکر دشمن ۳۴ روز مقاومت کردند.
مقاومت مردم و نیروهای اندک نظامی در خرمشهر درس بزرگی را امروز به همه ما میدهد و آن این است که برای تلاش و مقاومت نباید منتظر کسی و یا چیزی ماند و باید با هر آنچه که در اختیار هست برای رسیدن به هدف تلاش کرد.
پس از هجوم ارتش بعثی به خاک کشور و نیز حمله به خرمشهر، نیروهای مردمی در کنار نیروهای سپاه پاسداران و با حداقل امکانات، ایستادگی و مقاومت کردند و موفق شدند که ۳۴ روز اشغال کامل شهر را به تأخیر بیاندازند.
محمد جهانآرا فرمانده وقت سپاه پاسداران شهر خرمشهر، از اشخاصی بود که در سازماندهی نیروهای مردمی و سپاه و با بهکارگیری به موقع نیروها، مقاومت و ایستادگی در برابر نیروهای اشغالگر در این ۳۴ روز، نقش ویژهای ایفا کرده و از همین رو لقب سردار مقاومت به خود گرفته است.
گرچه خرمشهر اشغال شد، اما همین روحیه مقاومت و تسلیم نشدنی مردم بود که سرانجام درسوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر را به آغوش میهن بازگرداند.
در واقع آزاد سازی خرمشهر ادامه همه مقاومتی بود که مردم خرمشهر در ابتدای دفاع مقدس شروع کردند و ثمره آن این بود که اجازه ندادند که ذرهای از خاک کشورمان در اشغال دشمن بعثی باقی بماند.
حال ما این درس بزرگ را از شیر مردان و شیر زنان خرمشهر به یاد خواهیم سپرد که امروز نیز برای مقابله با دشمن اولا به هیچ عنوان به هیچ کس غیر از توانمندی مردم و نیروهای داخلی نباید امید داشت و دوم اینکه برای رسیدن به هدف و مقابله با دشمن باید با هرآنچه که در اختیار هست مبارزه کرد و نباید در انتظار شرایط ایده آل بود.
آری خرمشهر و خرمشهریها به ما یاد دادند که فقط به خودمان متکی باشیم و این درس بزرگیست که همه ما در همه صحنههای علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و ... به یاد خواهیم داشت ..
خالق اثر "خرمشهر ۳۶ میلیون نفر" را بیشتر بشناسید:
شاپور زبردست.