پخش زنده
امروز: -
سیزدهمین همایش بینالمللی و نوزدهمین همایش کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، بعد از گذشت ۳ سال، امروز به صورت حضوری در سالن همایشهای ایران مال آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی نظام پزشکی، «شهروز همتی» رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران در مراسم افتتاحیه همایش علوم آزمایشگاهی گفت: با کنترل شیوع ویروس کرونا پس از ۳ سال، نخستین کنگره حضوری و نمایشگاه ارتقا کیفیت به مدت پنج روز برگزارمی شود.
وی افزود: همایش ارتقا کیفیت و نمایشگاه جانبی از همان ابتدا برای تبادل اطلاعات علمی میان صاحب نظران و رشتههای مختلف علوم آزمایشگاهی و رشتههای بالینی برگزار شد که نتیجه آن آشنایی همکاران با تکنولوژیهای روز دنیا و استفاده از آنها در ارتقا خدمات آزمایشگاهی است.
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران تاکید کرد: در دو سال اخیر به دلیل همه گیری کرونا از یک سو و تحریمهای ناجوانمردانه و متعاقب آن تورم لجام گسیخته و افزایش نیافتن متناسب تعرفههای آزمایشگاهی با تورم موجود از سوی دیگر، قیمت کیت و تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاههای تشخیص پزشکی افزایش یافت.
همتی گفت: استهلاک تجهیزات و کمبود اقلام مصرفی، در نهایت منجر به تعطیلی آزمایشگاههای کوچک در مناطق دور افتاده و محروم کشور میشود که در نتیجه با بحران جدی ارائه خدمات مطلوب آزمایشگاهی در این مناطق روبرو میشویم.
وی افزود: تنها راه حل مشکلات آزمایشگاههای کشور، همدلی و هم افزایی نظرات رشتههای مختلف آزمایشگاهی و تعامل وزارت بهداشت است.
پروفسور «امیرحسن زرنانی» دبیر علمی همایش علوم آزمایشگاهی در این مراسم، هدف این همایش را ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی و ارائه آخرین دستاوردهای علمی به روز و مورد نیاز جامعه در حوزه علوم آزمایشگاهی دانست و گفت: محوریت این کنگره عمدتاً روی سه موضوع است، دادههای بزرگ که انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در زمینه استقرار محدودههای مرجع انجام میدهد و درسهایی است که در طی دو سال از کرونا داشتیم و دیگری حوزههای علمی است که آینده آزمایشگاههای تشخیص پزشکی را رقم خواهند زد.
وی افزود: کنگره بین المللی بعد از سه سال به شکل حضوری و مجازی برگزار میشود که در این کنگره سخنرانی از کانادا، آمریکا، سوئیس، هلند، آلمان و صاحب نظران ایرانی در طی ۵ روز در قالب ۲۵ پنل تخصصی، برای همکاران سخنرانی میکنند.
زرنانی تاکید کرد: فناوریهایی که آینده تشخیص آزمایشگاهی را متحول خواهند کرد، تکنولوژی ar یا هوش مصنوعی است که بر اساس این فناوری، تشخیصها کمتر وابسته به چشم و پزشک است.
«کمال الدین باقری» دبیر اجرایی همایش نیز با اعلام اینکه در این همایش بیش از ۲۷۰۰ نفر از همکاران علوم آزمایشگاهی در تخصصهای مختلف در برنامههای علمی شرکت کردند، گفت: بیش از ۱۷۰ شرکت فعال در حوزه آزمایشگاهی کشور در نمایشگاه جانبی کنگره شرکت کردند.
«عبدالحسین ناصری» دکترای علوم آزمایشگاهی هم از نمایندگان خواست بخش مربوط به فرانشیز و بیمهها متعادل شود و گفت: سال به سال هزینه درمان بر دوش بیماران بیشتر میشود و یکی از رشتهها، علوم آزمایشگاهی است و انتظار داریم ادامه تحصیل در این رشته که از سال ۷۸ متوقف شده برای دکترای تخصصی ادامه یابد.