پخش زنده
امروز: -
با آغاز برداشت محصولاتی نظیر کلزا و گندم کارشناسان از کشاورزان خواستند بقایای محصول کشاورزی را در زمین آتش نزنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکزگلستان، کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی گلستان از کشاورزان خواستند به جای آتش زدن بقایای محصول، از روش کم خاک ورزی وکاشت مستقیم برای محصولات تابستانه استفاده کنند.
افزایش ماده آلی خاک، احیای ساختمان خاک، حفظ و جذب عناصر غذایی و افزایش حاصلخیزی خاک از مزایای آتش نزدن بقایای محصولات در زمین کشاورزی است.
با آتش نزدن محصولات، جمعیت موجودات مفید خاک نظیر کرم خاکی و باکتریها بیشتر و در دراز مدت سبب افزایش بهره وری خاک میشود.
افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش تنشهای گرمایی، کاهش تبخیر، حفظ ونگهداری رطوبت در زراعت بعدی و کاهش تعداد آبیاری از دیگر فواید آتش نزدن بقایای محصولات در خاک است.
هم چنین بقایای گیاهی موجب حفظ خاک و کاهش فرسایش آبی و بادی در خاک میشود.
سوزاندن بقایای گیاهی باعث تخریب اراضی، سرایت آتش به مزارع، جنگل یا مراتع همجوارمی شود.
آلودگی هوا، مشکلات زیست محیطی و گرمایش زمین از دیگر پیامدهای منفی آتش زدن محصولات کشاورزی در زمین است.
مهربان بودن با خاک توصیه همیشگی به کشاورزان است.