پخش زنده
امروز: -
برداشت محبوب ترین میوه استوایی جهان در شهرستان قصرقند آغاز شد.
شهرستان قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان با بیش از 440 مكان طبیعی، تاریخی، قنوات، رودها، نخلستان ها و شالیزارها مكانی شگفت انگیز که از چشم اندازهای طبیعی فراوانی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، .آب و هوای استوایی شهرستان قصرقند باعث شده که بیش از 20 نوع انبه در این شهرستان تولید شود.
برداشت انبه از نیمه دوم اردیبهشت از 320 هکتار باغات شهرستان قصرقند آغاز شده و تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد .
قصرقند خاستگاه انبه در استان سیستان و بلوچستان است و پیش بینی شده بیش از 5 هزار تن انبه از باغات این شهر برداشت و روانه بازار مصرف شود .
60 درصد محصول برداشت شده برای ترشی و 40 درصد این محصول برای تازه خوری استفاده می شود .
بیش از 20 کارگاه در بحث فراوری و ترشی سازی انبه در شهرستان قصرقند فعال است .
گزارش تصویری برداشت انبه در شهرستان قصرقند
انبه میوه استوایی غنی از پلی فنول است. پلی فنول مکملی گیاهی می باشد که برای آنتی اکسیدان رفتار می کند. انرژی که در اثر سوخت کالری در بدن آزاد میشود، بهعنوان رادیکال آزاد در بدن باقی میماند. در صورتی که این رادیکال های آزاد دفع نشوند، می توانند به بافت سلولهای بدن حمله کنند و به آنها آسیب برسانند. آنتیاکسیدانها حافظان بدن در برابر این رادیکالهای آزاد هستند.
جالب است بدانید بیش از 12 مدل آنتی اکسیدان در فواید انبه، وجود دارد که برخی از آنها شامل منگیفرین، کاتچین، آنتوسیانین، کوئرستین، کامفرول، رامنتین، بنزوئیک اسید است. در بین پلی فنول های گیاهی آنتیاکسیدان منگیفرین بیشتر مورد توجه محققان قرارگرفته و در برخی موارد به آن فوق آنتیاکسیدان گفته میشود
همانطور که مشاهده کردید خواص انبه حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی می باشد که این مواد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. به طور مثال یک فنجان انبه می تواند حدود 12 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین کند. این ویتامین یکی از عوامل اصلی تقویتکننده سیستم ایمنی بدن بهحساب می آید.
علاوه بر آن وجود ویتامین C گلبولهای سفید شما را برای محافظت از بدنتان بیشتر میکند. از دیگر فواید انبه، بر سیستم ایمنی وجود آنتی اکسیدان آنتوسیانین است. این آنتی اکسیدان از آسیب به DNA و اکسیداسیون لیپیدی جلوگیری میکند.
طی نتایجی که از آزمایش سال 2018 به دست آمد مصرف انبه به دلیل فیبر زیادی که در این میوه وجود دارد می تواند عمل هضم را راحت تر کند. خواص انبه؛ می تواند بافت روده ها را برای فعالیت بیشتر تحریک کرده و یبوست را از بین میبرد. دلیل دیگر هضم بهتر غذا زمانی که انبه مصرف میکنید، در آن است که این میوه به دلیل آنتی اکسیدانهایی که دارد، ضدالتهاب بهحساب میآید.
انبه، میوه ای خارق العاده است؛ چرا که در ترکیبات آن آنزیمی به نام آمیلاز وجود دارد. این آنزیم تجزیهکننده کربوهیدراتهای پیچیده به قندهای ساده است. با مصرف انبه دستگاه گوارش کار راحتتری برای هضم به عهده دارد. لازم است بدانید میزان آنزیم آمیلاز در انبههای رسیده بیشتر است.
همانطور که گفته شد انبه حاوی ویتامینها و مواد معدنی مغذی است. یکی از این ویتامینهای موجود در انبه ویتامین A است که همه ما از تأثیر مثبت این ویتامین بر سلامت چشمها آگاه هستیم. این ویتامین با خشکی چشم، شبکوری و دیگر بیماریهای مربوط به چشم مقابله میکند.
دیگر خواص انبه؛ که از شنیدن آن شگفتزده میشوید، خاصیت ضد آفتابی این ماده خوراکی برای چشمهای شما است. در انبه دو آنتی اکسیدان لوتئین و زآگزانتین وجود دارد. این دو آنتی اکسیدان نور اضافی ورودی به شبکیه چشم را به خود جذب میکنند و بهعنوان ضد آفتابی برای چشم عمل خواهند کرد.
رنگ زرد انبه ناشی از وجود مقادیر زیادی بتاکاروتن در آن است. این رنگدانه یک نوع آنتی اکسیدان بهحساب می آید. از آنجایی که بتاکاروتن آنتی اکسیدانی ضد سرطان شناخته می شود، می تواند از تکثیر بی رویه سلولهای سرطانی و بروز این سلولهای در بدن جلوگیری کند.
علاوه بر این آنتی اکسیدان، از دیگر خواص انبه، می توان به وجود آنتوسیانین اشاره کرد که این ماده مسیر پروتئین فعالشده برای تومور زایی را مسدود میکند و از به وجود آمدن آن یا بزرگتر شدن تومورها جلوگیری میکند.
کلسترول بالا می تواند عامل اصلی ابتلا به بیماریهای قبلی عروقی و سکته مغزی باشد. کلسترول LDL برای بدن مضر کلسترول HDL برای بدن مفید است. دیگر خاصیت انبه، در کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL بهحساب میآید. علاوه بر اینها میوه انبه خود چربی اشباع و مضر برای بدن ندارد و بهراحتی میتوان آن را مصرف کرد.
برگ های لطیف انبه دارای تانن هایی به نام آنتوسیانیدین هستند؛ البته این آنتی اکسیدان در خود میوه انبه نیز وجود دارد. اخیرا تحقیقاتی مبنی بر تأثیر برگ خشک شده و پودر شده انبه بهعنوان دارویی محرک برای درمان دیابت انجام شد. نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که دمکرده برگ انبه می تواند به کاهش قند خون کمک کند.