پخش زنده
امروز: -
پکرهای منبسط شونده قابل بازیابی گذرنده از لوله مغزی، از جمله مهمترین تجهیزات درون چاهی به شمار میآیند که در فرایندهای مربوط به تعمیر، نگهداری، تحریک و ازدیاد برداشت چاههای نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف این ابزارها امکان انجام عملیاتهایی مانند تحریک چاه، اسید زنی انتخابی، چاه آزمایی انتخابی، تعمیرات سرچاهی، تزریق ژل، مسدودسازی دایمی یا موقت چاه و بسیاری از عملیاتهای دیگر را بدون خارج کردن رشته تولیدی توسط دکل، میسر میسازند.
در سال ۱۳۹۷ دانشگاه صنعتی شریف، موفق به ساخت داخل این نوع تجهیزات مطابق با استانداردهای API۱۱D۱، ISO۱۴۳۱۰ و همچنین اخذ تاییدیه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شد.
در حال حاضر شرکت TOMEX (توسعه محصول کیا صنعت شریف)، به عنوان شرکت دانش بنیان زایشی از دانشگاه صنعتی شریف، به عنوان اولین و تنها شرکت داخلی متخصص در زمینه طراحی، ساخت و تست تجهیزات منبسط شونده درون چاهی مشغول به فعالیت است.
پکرهای منبسط شونده قابل بازیابی ساخته شده توسط این شرکت با عبور از درون لوله مغزی و پس از رسیدن به عمق موردنظر، در لوله جداری منبسط میشوند و عملیات آببندی لوله جداری چاههای نفت و گاز را انجام میدهند. نسبت تورم بسیار بالای این ابزارها قابلیت آب بندی لوله جداری تا قطر ۳ برابر قطر اولیه ابزار را در اختیار کاربر میگذارد. پس از اتمام عملیات موردنظر، پکر تا رسیدن به سایز اولیه فروکش میکند و از چاه خارج میشود.
تاکنون بیش از ۲۰ عملیات میدانی با استفاده از پکرهای منبسط شونده در چاههای مختلف کشور انجام گرفته است که موجب افزایش دبی بیش از ۲۳ هزار بشکه در روز و حتی در برخی از موارد منجر به تولیدی شدن چاه نفتی گردیده است.
بنابر گزارش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، تنها در یکی از عملیاتهای انجام گرفته توسط پکر منبسط شونده، علاوه بر صرفه جویی حدود ۱۰ میلیارد تومان در هزینه تعمیر چاه، زمان تعمیر و راه اندازی چاه از حدود ۶ ماه به ۱۰ روز کاهش یافته است.