پخش زنده
امروز: -
مشکلات واحدهای مرغداری گوشتی مراغه در نشستی با حضور مسئولان استان و شهرستان بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه از تامین سرمایه در گردش برای واحدهای مرغداری تا یک هفته آینده در استان خبر داد.
فتحی افزود: برای این موضوع در کشور بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تخصیص یافته که به زودی سهم استان مشخص و به تولید کنندگان گوشت مرغ و تخم مرغ پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه آزادسازی قیمت مرغ و تخم مرغ خواسته همه مرغداران در استان و کشور است افزود: زیرساختها برای تامین نهاد از طریق ریل برای استان در حال برنامه ریزی است و در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، تامین نهاده از بنادر جنوبی کشور توسط کامیون از مشکلات اساسی این روزهای واحدهای مرغداری در استان است.
وی افزود: به کارگیری قطار برای انتقال نهاد به استان تا ۱۵ روز آینده میتواند بخش از هزینههای مرغداریها را درتامین نهادها کاهش دهد.
فتحی با اشاره به نگرانی مرغداران درباره بالابودن قیمت تمام شده و پایین بودن قیمت آن در بازار افزود: پشتیبانی امور دام در کنار واحدهای مرغداری است و اجازه نخواهیم داد واحدی متضرر شود.
وی گفت: برای جلوگیری از متضرر شدن مرغداران نرخ خرید تضمینی شرکت پشتیبانی امور دام در ماههای آینده هفتگی و روزانه تغییر خواهد کرد.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: طرح تامین سرمایه در گردش برای بخش کشاورزی با سود پایین در حال بررسی است و اعتبار لازم تامین شده است.
علی علیزده افزود: به زودی با فعال شدن بندر خشک مراغه، نهادههای دامی استانهای شمال غرب از طریق ریل تامین میشود.
وی اضافه کرد: افزایش قیمت مواد غذایی موضوع جهانی است و بسیاری از دولت برای برای افزایش امنیت غذایی کشورها دست به اقدامات جدید زده اند.
علی علیزاده با بیان اینکه مواد غذایی کشور و حدود ۶۰ میلیون جمعیت کشورهای همسایه از ایران تامین میشود افزود: اصلاح اقتصادی دولت یک نیاز اساسی برای حمایت از مصرف کننده داخلی است.
اسدیان فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این جلسه با اشاره به اجرای طرح اصلاح اقتصادی دولت گفت: در این جلسه مشکلات مرغداران طرح و مسئولان استان و شهرستان به آنها پاسخ داده و قول برنامه ریزی برای حل این مشکلات را دادند.
مرغداران در این جلسه پایین بودن قیمت گذاری مرغ در زمان آزاد سازی نسبت به قیمت مصوب، هزینه بالای حمل نهاده ها، نبود سرمایه در گردش، بالا بودن قیمت جوجه یک روز نسبت به نرخ مصوب و پایین بودن قیمت خرید تضمینی را از مشکلات واحدهای مرغداری در مراغه بیان کردند
ظرفیت واحدهای مرغداری گوشتی مراغه یک میلیون قطعه است و سالانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن گوشت سفید مرغ در این شهرستان تولید میشود.
مراغه از قطبهای تولید مرغ و تخم مرغ در آذربایجان شرقی است.