پخش زنده
امروز: -
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش وپرورش همدان از آموزش ۲۰ هزار دانشآموز در طرح «دادرس» خبر داد.
وی افزود: دانشآموزانی به عنوان سفیران سلامت و نیز مراقبان سلامت، معلمان تربیتبدنی و دستگاههایی متولی نظیر علوم پزشکی، هلال احمر، تربیت بدنی و خیران سلامت نسبت به آموزش معلمان و دانشآموزان و فرهنگسازی در خودمراقبتی ورود جدی دارند.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه قبل از بیماری کرونا ۴۳ هزار سفیر سلامت در مدارس استان آموزشهای لازم را دیدند، تاکید کرد: در این راستا رعایت سبک زندگی سالم، تغذیه سالم، افزایش سطح فعالیت جسمانی، توجه به سلامت روحی و روانی و کنترل فشار خون بالا از موضوعات مورد توجه بود.
جعفری با اشاره به اینکه روزهای همه گیری کرونا نیز مدارس غیرحضوری بود و مسائل آموزشی از طریق شبکه شاد به راههای مختلف ارائه میشد تاکید کرد: در طی سال توسعه سلامت فردی و گروهی حائز اهمیت بوده و خوشبختانه سفیران سلامت آموزشهای لازم را دیده و آنها را به همسالان و همکلاسیهای خود و نیز در درون خانواده انتقال دادند.
جعفری با بیان اینکه کنترل بیماری کرونا توسط این افراد در دستور کار بود و تغذیه سالم نیز یکی از عوامل مهم به شمار میآمد گفت: ایام کرونا خانهنشینی و آپارتماننشینی به ویژه در شهرها کم تحرکی را به دنبال داشت که در این زمینه طرح «کوچ» یا طرح کنترل و کاهش چاقی دانشآموزان طی سالهای ۹۸ و ۹۹ اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه تمام دانشآموزان در این پایش عمومی شرکت کردند و دو مرحله سنجش و یک مرحله مداخلات بین این دو پایش انجام شد افزود: در مرحله اول بیش از ۲۹۲ هزار دانشآموز، مورد کنترل و پایش قرار گرفتند.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان با اشاره به اینکه حدود ۶ درصد از این دانشآموزان وزن مطلوب داشتند، تصریح کرد: این میزان در سطح کشور مطلوب بود در حالی که یک سال از کرونا میگذشت و نگران بودیم.
جعفری با اشاره به اینکه در برخی شاخصها با چاقی و اضافه وزن مواجه بودیم که ۲۷ درصد دانشآموزان مبتلابه بودند تاکید کرد: ۱۹ درصد دانشآموزان استان اضافه وزن داشتند و هشت درصد با چاقی مواجه بودند.
جعفری با بیان اینکه کاهش وزن نیز در تعداد کمی از دانشآموزان مشاهده میشد گفت: گام دوم اقدامات آموزشی، اطلاعرسانی، فراهم کردن بستر همکاری خانوادهها، تولید محتوا و ارائه بستههای فرهنگی و ورزشی بدون مداخلات غیر پزشکی و غیرضروری بود که اجرایی شد.
وی با تاکید به اینکه با یک اصلاح در روند سبک زندگی میتوان از بسیاری از بیماریها نجات یافت افزود: به عده معدودی که مشکلات غدد درونریز و مسائل مربوط به ژنتیک داشتند توصیههایی شد و به مراکز پزشکی نیز ارجاع شدند.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه این اقدامات باعث شد در سنجش ثانویه با کاهش آیتمها مواجه باشیم گفت: به دامنه وزن طبیعی دانشآموزان اضافه شد و به ۶۹ درصد رسیدیم.
وی با اشاره به اینکه وضعیت در دختران کمی نسبت به پسران مطلوب بود و این نشان میداد دختران بیشتر به مسائل تغذیهای توجه داشتند تصریح کرد: طرح بسیار خوبی بود که امسال نیز از سوی وزارت آموزش و پرورش استمرار دارد.
جعفری با بیان اینکه لاغری دانشآموزان میتواند به دلیل مسائل ژنتیکی یا سوءتغذیه باشد افزود: طرح کشوری بسته امنیت غذایی دانشآموزان با نام «باغ» طرح جدیدی در حوزه سیاست تربیت تمام ساحتی دانشآموزان به ویژه ساحت زیستی و بدنی است که بعد تغذیه سالم و سلامتی، اهمیت ویژهای دارد.
وی با تاکید به اینکه طرح «کوچ» اولویت کنترل و کاهش اضافه وزن دانشآموزان را داشت تاکید کرد: تربیت فعالیت جسمانی دانشآموزان، کاهش اضافه وزن و توجه به تغذیه میتواند از آیتمهای موثر در کنترل فشار خون باشد که اگر توجه نشود در آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش استان به اجرای طرح «دادرس» از سوی سازمان هلال احمر در مدارس همدان خبر داد و افزود: این طرح به منظور آمادهسازی دانشآموزان در مواجه با روزهای سخت است که نحوه اندازهگیری فشار خون یکی از آیتمهای مورد توجه در آن