پخش زنده
امروز: -
تغییرات اقلیمی، الگوهای حیات را در هند به شدت تغییر داده است به طوریکه حیات انسان و حیوان را تهدید می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، تاثیرات تغییرات اقلیمی در کشورهای مختلف جهان احساس میشود. براساس یک تحقیق جدید که در انگلیس انجام شده است، احتمال وقوع موج گرمای بی سابقه در مناطق شمال غربی هند و پاکستان به علت تغییرات اقلیمی، یکصد برابر شده است.
بی بی سی افزود: این دو کشور در سالهای اخیر با افزایش شدید دما مواجه بوده اند. قرار داشتن در فضای باز در مناطق شمال هند مثل این است که در داخل اجاق باشیم! انجام کارهای بدنی سخت است و بی تردید، چنین کارهایی در زمان موج شدید گرما میتواند جان انسانها را نیز تهدید کند.
دهها نفر به علت گرمای شدید در هند جانشان را از دست داده اند، اما کارگران هندی که تعداد آنها چند میلیون نفر است نمیتوانند از کار کردن در این شرایط هم دست بکشند. آنها برای تامین هزینههای زندگی خود چارهای ندارند بجز اینکه کار کنند حتی در حالی که احساس میکنند به علت گرمای شدید ممکن است غش کنند.
موج گرما در جنوب شرق آسیا پدیده غیرعادی نیست، اما امسال این موج گرما زودتر از زمانهای دیگر شروع شده و تعداد موجهای گرما و شدت آنها نیز افزایش یافته است. در برخی از مناطق پاکستان دما به پنجاه درجه سانتیگراد رسیده است. مناطقی از پاکستان همانند پنجاب با خشکسالی شدید دست و پنجه نرم میکنند که همین امر سبب میشود جان انسانها و دامها در معرض خطر قرارگیرد. کمبود منابع آب سبب تلف شدن دامها میشود.
کارشناسان هشدار داده اند که تغییرات اقلیمی میتواند سبب بروز چنین مشکلات حادی شود و این مشکلات با فراوانی هر سه سال یک مرتبه رخ دهند حال آنکه در گذشته با فراوانی هر سیصد سال یک مرتبه رخ میدادند. در چند سال گذشته در کشوری همانند هند، بالارفتن دما نه تنها در فصل گرم سال بوده بلکه در ایام بارندگیهای سالانه نیز بوده است. در کنار این امر، طوفانهای شدید نیز رخ میدهد که پدیدهای بسیار غیرعادی است.
به گفته کارشناسان، علت وقوع طوفانهای دریایی زیاد در سالهای اخیر، افزایش دمای سطح آب دریاها و اقیانوسها است. درحالی برخی از کشورها از جمله هند در برخی مناطق، با این مشکلات شدید خشکسالی و قطحی مواجه هستند که فصل بارندگی در مناطق دیگر همین کشور بسیار زودتر از موعد همیشگی شروع شده و سبب جاری شدن سیل شده است. شدت سیلابها نیز بیش از حد عادی است.
مردم هند در گذشته نیز عادت داشتند هر سال شاهد سیل باشند، اما حالا با شرایطی مواجه میشوند که خودشان را برای آن آماده نکرده اند. هند در مواجهه با بلایای طبیعی تجارب بسیاری دارد، اما حالا در وضعی گرفتار شده است که باید در چند جبهه مختلف و متفاوت در زمینه بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی بجنگد.