پخش زنده
امروز: -
در مراسمی با حضور مدیران استانی، مفاخر و فرهنگدوستان گیلان در تالار مرکزی رشت از استاد احمد سمیعی گیلانی پدر ویراستاری نوین کشور تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز گیلان؛ استاد احمد سمیعی گیلانی 102 ساله در این مراسم ریشه بسیاری از مشکلات کشور را فرهنگی دانست و گفت: در طول عمرم برای اعتلای فرهنگ از هیچ تلاشی کوتاهی نکردم.
وی ضمن تأکید بر علم آموزی و دانش افروزی جوانان افزود: ارتقاء دانش حقایق را نمایان می سازد.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی کشور هم که از طریق ارتباط تصویری در این مراسم حضور داشت تألیف کتاب برای شناساندن استاد سمیعی را ضروری عنوان کرد و گفت: بررسی دوران تحصیل، گرایشات سیاسی، مشاغل و مسئولیتها، فعالیتهای علمی و بستر پرورشی وی میتواند از جمله فصلهای کتاب زندگینامه استاد سمیعی باشد.
وی اضافه کرد: نثر سمیعی در عین سادگی، فاخر و با محتوا است و در حوزه ترجمه نیز هنرهای زیادی دارد.
دکتر حداد عادل با اشاره به شخصیت اخلاقی استاد سمیعی، تصریح کرد: استاد سمیعی بی کینه، خیرخواه، پرکار، مقید به قانون و مهربان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم با اشاره به شخصیت استاد احمد سمیعی پدر ویراستاری نوین ایران گفت: ایشان بزرگ مردی است که از بنای فرهنگی، ادبی و هنری استان گیلان حفظ و حراست میکند.
رضا ثقتی بزرگداشت استاد احمد سمیعی را رونمایی از غنای علمی، ادبی و تاریخ معاصر استان گیلان و شکوه و اقتدار گیلمردان و گیلزنانی دانست که همیشه در اطلس هنر گیلان خوش درخشیدند.
وی با اشاره به روحیه خستگیناپذیر و تلاشهای مجاهدانه استاد احمد سمیعی در عرصه فرهنگ و هنر تصریح کرد: مردی که همچنان در فکر دانشجویان خویش و علمآموزی است و میتوان گفت که ایشان تبلور اراده "ما میتوانیم" و تبلور اراده گیلانیانِ غیور در عرصههای مهم علمی فرهنگی است.
"استاد احمد سمیعی گیلانی" متولد 11 بهمن 1299 و پدر ویراستاری نوین ایران و یکی از مفاخر برجسته خطه سرسبز گیلان و ایران اسلامی است و بر زبانهای فرانسه و انگلیسی مسلط است که آشنایی وسیعی با جریانات ادبی ایران و جهان دارد.
او مولف 32 کتاب و صدها مقاله است.
احمد سمیعی گیلانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت گذراند و در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران لیسانس و از دانشکده ادبیات آن دانشگاه، در رشته زبان شناسی همگانی، فوقلیسانس گرفت.
وی دو سال با سازمان لغتنامه دهخدا همکاری میکرد و در مؤسسه انتشارات فرانکلین و سپس در سازمان ویرایش و تولید فنی دانشگاه آزاد به ویراستاری اشتغال داشت و در همین دوران مدتی در دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت معلم و همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به تدریس پرداخت.
در سالهای پس از انقلاب در بنگاه ترجمه و نشر کتاب، مرکز انتشارات علمی و فرهنگی، مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات فرهنگی، انتشارات سروش، مرکز نشر دانشگاهی و بنیاد دائرةالمعارف به ویراستاری مشغول بود و همچنین در بسیاری از دانشگاههای استان گیلان و دانشگاه تربیت مدرس تهران و قم، آیین نگارش و ادبیات فارسی تدریس کرد.
کتاب ویرایش و نگارش او بیش از 20 سال است که هر سال بازنشر میشود و منبع اصلی تدریس ویرایش در دانشگاههای ایران است.
سمیعی مترجم و نویسندهای صاحبنام است و در سال 1370 به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد و وی مشاور علمی پژوهشگاه علوم انسانی، سردبیر نامه فرهنگستان، فصلنامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.