پخش زنده
امروز: -
مهمترین عامل فاسدشدن مواد غذایی، نگهداری نامناسب آنهاست که منجر به اسراف صدها تن از محصولات کشاورزی میشود.
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ مهمترین عامل فاسدشدن مواد غذایی، نگهداری نامناسب آنهاست که منجر به اسراف صدها تن از محصولات کشاورزی میشود. متاسفانه بیشترین بخش دورریز خوراکیها مربوط به بخش خانگی است که توجه به اصول نگهداری صحیح علاوه بر جلوگیری از هدررفت آنها به صرفهجویی در هزینههای خانواده نیز کمک میکند.
در ادامه به توصیه هایی اشاره خواهیم کرد که موجب نگهداری مطلوب تر سبزی های پرمصرف خواهد شد. این توصیه ها عبارتند از:
کرفس یکی از سبزیجاتی است که معمولا خیلی سریع حالت تردی اش را از دست میدهد. اما برای جلوگیری از این مشکل کافی است یک ترفند ساده را بهکار ببرید. به این ترتیب که شاخههای کرفس را جدا کرده، بشویید و خشک کنید. سپس آنها را در ورقه آلومینیوم بپیچید و البته قسمت کوچکی را باز بگذارید. در این حالت رطوبت کرفس باقی میماند اما گاز اتیلن خارج میشود که باعث ماندگاری شاخههای کرفس تا چند هفته میشود.
سبزیجات برگدار مانند کاهو خیلی زود حالت پلاسیده پیدا میکنند که مهمترین عامل را باید رطوبت زیاد دانست. برای اینکه سبزیجات مدت بیشتری تازه بمانند، قسمت جامیوهای را با دستمال کاغذی یا دستمال نخی بپوشانید تا رطوبت اضافی سبزیجات جذب شود. البته دستمال را باید پس از چند روز تعویض کرد زیرا ماندن رطوبت در دستمال عامل رشد و تکثیر قارچها و کپکها خواهد بود.
مهمترین مشکل در مورد نگهداری سیبزمینی، جوانهزدن است. برای جلوگیری از این مشکل سیبزمینی را در محیطی خنک و خشک نگهداری کنید زیرا رطوبت و نور خورشید بهسرعت باعث جوانهزدن سیبزمینی میشود.
زمانی که قارچ حالت اسفنجی و تیره پیدا میکند، طعم خوشایندی ندارد. پس باید بهترین روش نگهداری را رعایت کرد. معمولا مواد غذایی را در کیسه فریزر نگهداری میکنیم اما برای قارچ، بهترین انتخاب کاغذ است. پلاستیک رطوبت را حفظ میکند و باعث کپکزدگی قارچ میشود اما کاغذ بهدلیل کاهش رطوبت، روند تجزیه قارچ را کاهش میدهد. در صورتیکه کاغذ در اختیارتان نبود، قارچ را در بستهبندی اولیه نگهداری کنید اما لایه پوشاننده را برش کوچکی بدهید تا هوا جریان داشته باشد.