پخش زنده
امروز: -
اقتصاد کشور باید به سمت اقتصاد دانشبنیان هدایت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، علی خیرالدین در اجلاس سراسری روسای پارکهای علم و فناوری کشور که به میزبانی پارک علم و فناوری فارس و با حضور معاونان وزارتخانههای صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: وزارت علوم در سیاستگذاری توسعه فناوری و نوآوری در کشور، صرفاً به دنبال مدیریت و نظارت است و بیشتر مایل هستیم از ایدههای شرکتهای فناور و پارکهای علم و فناوری در سیاست گذاریها استفاده کنیم.
خیرالدین تاکید کرد: برای اجرایی کردن فرمان مقام معظم رهبری در رابطه با شعار سال، باید پارکهای علم و فناوری کشور برنامههای مدون خود را برای اجرایی شدن ارایه کنند.
او با بیان اینکه صرفاً ایجاد شرکتهای دانشبنیان مهم نیست، اظهار داشت: باید اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانشبنیان هدایت کنیم و این مهم یک موضوع فرهنگی است که باید برای آن اقدامات لازم انجام شود.
خیرالدین خاطرشان کرد: الزامات تحقق اقتصاد دانشبنیان، توجه به سمت بازار و تقاضا است. تولید و بازار باید مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان باشد، در غیر اینصورت در آینده شاهد شرکتهای دانشبنیان بیکار خواهیم بود، مانند دانشآموختگان دانشگاهی که امروز بیکار هستند.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: مسیر تبدیل واحدهای فناور مستقر در پارکها به شرکتهای دانش بنیان نوع ۳ در حال هموار شدن است. باید در این راستا ارائه مجوزها را تسهیل کنیم، به همین دلیل برای مراکز رشد موافقت اولیه ساده میشود تا در مراحل بعدی موافقت نهایی صادر شود.
خیرالدین ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون اشتغال در پارکهای علم و فناوری با رشد ۴۰ درصدی از ۶۵ هزار اشتغال به ۹۰ هزار اشتغال رسیده است. همچنین شرکتهای دانشبنیان از ک هزار و ۶۶۴ مورد به یک هزار و ۷۱۶ مورد رسیدهاند.
علی رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران هم اظهار داشت: جامعه باید فعالیتها و ایدهها را لمس کند و محصول ایجاد شده در سفره، معیشت مردم و در اقتصاد کشور خود را نشان دهد و اقدامات خوبی تاکنون انجام شده است.
او با تاکید بر نقش موثر دانش بنیان در اقتصاد کشور، افزود: داخلی سازی محصولات، افزایش بهره وری و توسعه تکنولوژی از جمله موضوعات جدی است که باید برای آن برنامه داشته باشیم.
رسولیان گفت: در شرکت شهرکهای صنعتی کشور ۲۴۹ هزار واحد تولیدی در کشور داریم که کمتر از ۶۰۰ واحد دانش بنیان است که حدود ۱ درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی کشور دانش بنیان هستند که باید روش جدیدی را اتخاذ کنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: در سال گذشته به ۱۴۸ شرکت دانش بنیان در شهرکهای صنعتی زمین واگذار کردیم و نزدیک به ۵۰ هکتار زمین به آنها اختصاص دادیم که این تعداد واحد دانش بنیان در شهرکهای صنعتی عدد بالایی نیست.
او با بیان این که بایستی با همفکری و ارتباط موثر بتوانیم ایدهها را به محصول و ثروت تبدیل کنیم تاکید کرد که بهره وریها بایستی افزایش یابند چرا که در سطح کشور مشکل تکنولوژی داریم و در حوزه صنعت بیش از ۱۲ درصد واحد راکد داریم و این میتواند با کمک شرکتهای دانش بنیان فعال شوند.
رسولیان اظهارداشت: اقدامات مطلوبی با کمک پارکهای علم و فناوری کشور در شهرکهای صنعتی در حال انجام است که بسیاری از شرکتهای پارک عمدتا فناور هستند و در مراحل ابتدایی کار قرار دارند و مشکل آنها تجاری سازی محصول است.
او با بیان این که برخی از شرکتهای دانش بنیان توان خرید زمین را ندارند و پارسال در فرایندی ایجاد کارگاهها را در دستور کار خود قرار دادیم، گفت: در زمان حال حاضر یک هزار و ۴۰۰ کارگاه در حال راه اندازی است و ۳۴۰ کارگاه را ما خودمان ساخته ایم و امسال نیز ۱۰۰۰ کارگاه در شهرکهای صنعتی تقاضا محور در نزدیکی مراکز دانشگاهی در حال ساخت و راه اندازی است.
رسولیان، اولویت نخست کاری و فعالیتهای خود را برای شرکتهای دانش بنیان اعلام کرد و گفت: شرکتهای فناور و دانش بنیان توسط وزیر علوم معرفی به شرکت شهرکهای صنعتی معرفی میشوند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: در دو ماهه نخست امسال نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ واحد که امکان دانش بنیان دارند را شناسایی کردیم که در این راستا از ظرفیت مشاوران و ارائه راه کارها بهرهمند خواهیم شد و حتی هزینه مشاوران نیز متقبل و پرداخت میشود.
او ادامه داد: در بنگاههای بزرگ بایستی شناسایی نیازهای فناورانه و واحدهای تولیدی را بررسی کنیم. همچنین نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ نیاز فناورانه شناسایی شده و تنها در سال گذشته ۱۰۰ نیاز توسط شرکتهای دانش بنیان برآورده شده است.
رسولیان با بیان این که ۱۸ فن بازار توسط شرکتهای صنعتی و با همکاری دانشگاهها و دستگاههای مربوطه در کشور با کمک پارکها در حال برگزاری است، اعلام کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نگاه ویژه ریاست جمهوری نسبت به شرکتهای دانش بنیان باید برای رفع نیازهای آنها که در حال ورشکستگی هستند تلاش کرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران شناسایی گلوگاه فناوری را نیز از اولویتهای اصلی برشمرد و گفت: ۱۰ شهرک فناوری در سطح کشور مصوب شده که ۶ شهرک فعال است و کارگاههایی برای آنها راه اندازی و فعال خواهیم کرد.