پخش زنده
امروز: -
رسانههای غربی در برخی گزارشهای خود مدعی شدند روسیه در پی درخواست فنلاند برای پیوستن به ناتو، استقرار موشکهای هستهای در مرز خود با این کشور را آغاز کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه انگلیسی "میرور" نوشت: ارتش روسیه انتقال موشکهای اسکندر با قابلیت حمل کلاهک هستهای را به سمت مرز این کشور با فنلاند آغاز کرد.
این در حالی است که براساس گزارش ایندیپندنت، چند روز پیش، «الکسی ژوراولیوف»، معاون کمیته دفاع روسیه در پاسخ به سوالی که در خصوص بارگذاری سلاح هستهای در مرز فنلاند بود، گفت: برای چه سلاح هستهای در مرز فنلاند منتقل کنیم؟! در مرز فنلاند، ما نه سلاحهای استراتژیک، بلکه کلاس «کینژال» خواهیم داشت، سلاحی که در ۲۰ ثانیه یا حتی ۱۰ ثانیه به فنلاند میرسد.
او در خصوص استفاده از سلاحهای «اسمارت» نیز اعلام کرد در صورت پرتاب این موشک از سیبری، تنها ۲۰۰ ثانیه طول میکشد که آن به انگلیس برسد.
ژوراولیوف در این مصاحبه تاکید میکرد که فنلاند توسط آمریکا و انگلیس برای پیوستن به ناتو تحریک میشود چراکه فنلاندیها چیزی ندارند که بترسند روسیه آن را به خطر بیاندازد. فنلاند بیش از ۹۰ درصد گاز و الوار خود را از روسیه دریافت میکند.
پیش از این نیز دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باعث میشود که خاک این دو کشور به هدف احتمالی ارتش روسیه تبدیل شود.
در اوایل آوریل (فروردین تا اردیبهشت)، بحث درباره عضویت احتمالی فنلاند در ناتو شدت گرفت. در فنلاند اکثریت نمایندگان پارلمان از ایده پیوستن به این پیمان نظامی حمایت کردند. دولت سوئد هم در حال بررسی پیوستن به ناتو است و حزب حاکم سوسیال دموکرات کارگران سوئد (SAP) تصمیم مربوطه را به زودی اتخاذ خواهد کرد.
درخواست محرمانه کشورهای حوزه بالتیک از ناتو
لیتوانی، لتونی و استونی از ناتو خواستهاند در صورت درگیری مستقیم با روسیه، فورا ۲۰ هزار سرباز به منطقه اعزام کند.
واشنگتن پست با استناد به یک طرح مشترک محرمانه از کشورهای حوزه دریای بالتیک اعلام کرد: لیتوانی، لتونی و استونی از ناتو خواسته اند یک طرح اضطراری را اجرا کند. گفته میشود این کشورها از ناتو خواسته اند در صورت درگیری مستقیم با روسیه، فورا ۲۰ هزار سرباز ائتلاف را به منطقه اعزام کند.
به نظر میرسد تنش بین کشورهای حوزه دریای بالتیک و روسیه در حال افزایش باشد. روز گذشته وزارت خارجه روسیه اعلام کرد «در واکنش به اقدامات خصمانه» از شورای کشورهای بالتیک خارج میشود. روسیه اعلام کرد کشورهای غربی شورا را برای اهداف فرصت طلبانه در انحصار خود درآوردهاند و در حال برنامه ریزی برای سازماندهی برنامههای آن به ضرر منافع روسیه هستند.
گفتنی است هر سه کشور لیتوانی، لتونی و استونی در سال ۲۰۰۴ رسما عضو ناتو شدند و اکثریت جمعیت آنها از حضور پررنگتر ناتو در قلمرو خود حمایت میکنند.
این کشورها در زمان جنگ جهانی دوم جزء خاک روسیه محسوب میشدند و اکنون از نظر استراتژیک آسیب پذیر هستند، زیرا وسعت کم و جمعیت اندکی دارند. نظرسنجیها نشان میدهد ۷۱ درصد از جمعیت استونی و ۶۶ درصد از لیتوانی نسبت به گسترش جنگ بیم دارند.