پخش زنده
امروز: -
تفاهم نامه احداث ۱۰۰ مگاوات برق بین شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین وابسته به تامین اجتماعی و شرکت سیمان تامین امضا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ابراهیم بازیان مدیرعامل شرکت تامین اجتماعی (شستا) در این مراسم گفت: شستا در رویکردهای کلان خود با توجه به ضرورت افزایش بهره وری و افزایش ظرفیتهای داخلی خود، قصد دارد چالشهای خود را در مجموعه صنایعی که حضور دارد به حداقل برساند.
وی افزود: صنایعی مثل سیمان، همیشه با مشکل تامین برق، روبه رو بوده اند لذا برای رفع این نقیصه با همکاری مشترک بین مجموعه (هلدینگ) انرژی تامین و مجموعه سیمان تامین، برای یکی از بزرگترین واحدهای سیمانی کشور یعنی شرکت آبیک قزوین با هدف تامین و بهینه سازی مصرف برق به تفاهم رسیدیم.
مدیرعامل شرکت تامین اجتماعی (شستا) گفت: مجموعه سیمان تامین هم اکنون بیش از ۳۰ درصد سیمان کشور را تولید میکند و هر گونه مخاطره در تامین برق پایدار میتواند موجب مشکل در تولید سیمان و به تبع آن موجب مشکل در بخش ساخت و ساز کشور شود لذا با این اقدام، موجب رفع مخاطره و افزایش بهره وری تولید خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین، وابسته به سازمان تامین اجتماعی نیز افزود: با امضای این تفاهم نامه قرار شد یک نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی برای بخش سیمان احداث کنیم، چون شرکت سیمان آبیک به عنوان بزرگترین مجتمع سیمانی آسیا اگر موفق به تامین برق پایدار نشود سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان ضرر خواهد کرد.
آقای رضا افتخاری افزود: از طریق نیروگاههای مقیاس کوچک (دی جی) و همچنین با استفاده از توربینهای گازی و استفاده از انرژیهای نو، این ۱۰۰ مگاوات را احداث خواهیم داد.
وی گفت: در گام دوم، با مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی از محل خروج دود و گرما از دودکشها و خروجیهای صنایع سیمان، اقدام به برگشت حرارت و تبدیل آن به برق خواهیم کرد؛ که با این کار هم برق را تامین میکنیم و هم موجب افزایش درآمد این شرکتها خواهیم شد.
افتخاری تصریح کرد: براساس این تفاهم نامه، تمام شرکتهای زیرمجموعه مجموعه (هلدینگ) سیمان کشور مکلف شدند با مجموعه (هلدینگ) انرژی تامین، عقد قرارداد دو جانبه برای خرید برق داشته باشند که به زودی با ۱۰ الی ۱۵ شرکت سیمانی عقد قرارداد خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین گفت: قرارداد احداث ۱۰۰ مگاوات در راستای قرارداد بزرگ احداث ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع کشور میباشد.
وی افزود: براساس برنامههای تولید و تامین انرژی در کشور , ۲ تا ۳ سال آینده برق تمام صنایع کشور قطع خواهد شد و آنها خود مکلف به تامین آن هستند لذا وظیفه خود میدانیم بن تامین برق این صنایع کمک کنیم.
آقای افتخاری ادامه داد: حدود ۴۰ میلیون یورو برای احداث این ۱۰۰ مگاوات سرمایه گذاری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین نیز گفت: یکی از دغدغههای صنایع از جمله صنعت سیمان، تولید پیوسته و پایدار برق است.
آقای حمیدرضا هوشیاری افزود: سال قبل حدود دو قطعی برق در تابستان داشتیم که موجب ضرر حدود ۴۰۰ میلیارد تومانی به بخش صنعت سیمان شد و این خسارت علت مناسبی برای سوق دادن ما به موضوع خود تامینی برق میباشد.