پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران: ساماندهی سواحل برای استفاده عموم ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، استاندار مازندران عصر امروز در جلسه ستاد ساماندهی سواحل استان با اشاره به الزامات ساماندهی سواحل به موضوع حفظ و نگهداری سواحل، بهبود و آمادگی سواحل برای مسافران و استفاده عموم مردم، توسعه گردشگری و مسائل فرهنگی، اجتماعی بهداشتی و امداد و نجات تاکید کرد .
سید محمود حسینی پور گفت: اِلِمانهای ساحلی، ایجاد محلهای شنا از جمله برنامههای طراحی شده است و سه برنامه اضطراری، کوتاه مدت و بلندمدت در حوزه ساحل ابلاغ شده است.
استاندار مازندران با تاکید براینکه ساحل باید دارای متولی باشد، گفت: ساحل را با مدیریت جزیرهای نمیتوان اداره کرد.
حسینی پور با اشاره به اقدام رئیس جمهور مبنی بر آزادسازی ساحل اظهار داشت: آزادسازی ساحل به دلیل تصرفات موجود، دستوری مهم بوده است.
وی مدیریت و ساماندهی ساحل پس از آزادسازی را امری مهم دانست و گفت: یکی از موارد مهم خطر جانی است، زیرا هر سال دریا تلفاتی میگیرد و زندگی مردم را تحت الشعاع قرار میدهد و خانوادهها را داغدار میکند.
وی ادامه داد: مسئولان اجرایی موظف هستند برای کاهش تلفات دریا برنامه ریزی و مدیریت داشته باشند و همه باید در این زمینه بسیج شویم.
استاندار مازندران با عنوان اینکه گزارشها از تلفات ساحلی طی سالهای گذشته مطلوب نیست، گفت: ما بیش از خانوادهها نگران و داغدار میشویم و باید جان مردم را حفظ و تأمین کنیم.
حسینی پور تعرض به ارزشهای اسلامی را در سواحل نگران کننده دانست و گفت: این تعرض در مناطق شمالی بیش از دیگر مناطق خود را نشان میدهد و امسال به دلیل آزادسازی ساحل، از نظر کمیت، مدیریت در نوار ساحلی دچار مشکل میشود، زیرا همه جا ساحل در اختیار مردم قرار دارد و نباید اجازه دهیم در استانی که بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید تقدیم کردیم، ساحل دچار حاشیههای فرهنگی شود.
استاندار مازندران یادآور شد: قطعاً فرمانداران نمیتوانند مسئولیت سواحل را براساس المان منطبق بر مدیریت فنی و حرفهای داشته باشند و باید نقشه راهی در ساحل داشته باشیم.
وی تشکیل سازمان عمران ساحل را بهترین روش مدیریت ساحل برشمرد و گفت: اکنون این سازمان تعطیل است و در حال حاضر سازمان همیاری شهرداری به عنوان متولی ساحل مشخص و تعیین میشود تا متناسب با این مسئولیت، وضعیت عمرانی ساحل را سامان بخشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران هم در این جلسه ایجاد و راه اندازی سازمان عمران ساحل را برای تولی گری ساحل و دریا ضروری دانست.
رضا علیخانی گفت: در قالب برنامه میان مدت، ایجاد فضا و زیرساختها برای استفاده عموم در دستور کار قرار دارد و در قالب برنامه بلندمدت طرحهای توریستی و گردشگری طراحی شده است..
وی افزود: یکی از مصوبات این بود که دفتر فنی آئین نامههای اجرایی و ضوابط بین دستگاهها را تسهیل کند و تمامی فرمانداران باید تا اول خردادماه گزارشهای اضطراری را ارائه دهند.
علیخانی یادآور شد: نیازمند دستگاهی برای انسجام و همسویی بین برنامهها، تأمین بودجه و اعتبارات، طرح ریزی، اجرا، پیاده سازی نگهداری سواحل هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران تأسیس سازمان عمران سواحل را الزامی دانست و گفت: این سازمان نخ تسبیح و متولی سواحل است.
مسئول ستاد ساماندهی سواحل مازندران با بیان اینکه در قبل از کرونا ۷۲ طرح ساماندهی دریا در استان فعال بود، افزود: ارزیابی طرحها نشان میدهد که ۱۵ طرح با هماهنگی کارشناسان از سوم خردادماه قابل افتتاح است.
حسین علی پور افزود: ۴۲ طرح سالمسازی تا اول تیرماه افتتاح میشود و ۱۵ طرح دیگر باید با هماهنگی شهرداریها و فرمانداریها برای افتتاح آماده شود.