پخش زنده
امروز: -
با پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش و اجتناب از عوامل مضر پیش از آغاز بارداری، فرصت باروری و به دنیا آوردن فرزند سالم به دست میآید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه در سنین بالاتر نیز احتمال بارداری و فرزندآوری سالم با مراقبتهای لازم میسر است، گفت: با پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش و اجتناب از عوامل مضر پیش از آغاز بارداری، فرصت باروری و به دنیا آوردن فرزند سالم به دست میآید.
علوی با تاکید بر لزوم گفتوگوی زن و شوهر درباره انتظارات و ایدههایشان برای بچهدار شدن و برنامهریزی در این زمینه بیان کرد: اگر زوجین پس از یک سال تلاش باردار نشدند، باید به پزشک مراجعه کنند. همچنین اگر اضافه وزن دارند با ورزش کردن و کاهش وزن میتوانند احتمال باروری را افزایش دهند.
وی افزود: ورزش پیش از بارداری سبب حفظ و بهبود تندرستی مادر میشود تا بتواند نوزاد خود را سالم به دنیا آورد. ورزش حین بارداری نیز میتواند موجب نیرومند شدن عضلات شود که با این کار از مفاصل و ستون فقرات مادر حفاظت میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه سیگار کشیدن و مصرف الکل، احتمال ناباروری و سقط جنین را افزایش میدهد، گفت: بهتر است زنان مصرف اسید فولیک را قبل از بارداری شروع کنند و تا سه ماهه نخست بارداری ادامه دهند تا بارداری سالمتری را تجربه کنند.
وی بیان کرد: بررسیهای کشوری نشان میدهد زوجین ایرانی تمایل به داشتن بیش از دو فرزند دارند. بر اساس یک تحقیق کشوری دیگر که در سال ۹۳ انجام شده، زوجهایی که تازه ازدواج میکنند خواهان داشتن ۲.۳ فرزند هستند. نتیجه نظرسنجی از زوجین ایرانی که ۵ تا ۶ سال از ازدواج آنها گذشته نیز نشان میدهد که تمایل به داشتن ۲.۸ فرزند دارند.
علوی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۱۹ درصد خانوادههای کشور تک فرزند هستند و این در حالی است که در بسیاری از موارد غفلت از فرزندآوری به موقع موجب میشود که خانوادهها نتوانند به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند.
وی با بیان اینکه افزایش سن زنان موجب کاهش شانس باروری موفق میشود، افزود: ممکن است فرد با افزایش سن به برخی بیماریهای مزمن مانند فشار خون، دیابت و بیماریهای قلبی مبتلا شود که در صورت بارداری نیازمند مراقبتهای بیشتر بوده و احتمال بارداریهای نیازمند مراقبت و توجه ویژه را افزایش میدهد. به تاخیر انداختن بارداری نیز احتمال ناباروری، عوارض حاملگی، عوارض جنینی و مشکلات هنگام زایمان را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید:پرداخت ۹۰درصدی هزینه تعرفه ناباروری در خوزستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: بنابراین همه زوجها باید در اولین فرصت ممکن به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند و از تاخیرهای بدون دلیل برای بچهدار شدن پرهیز کنند، زیرا از دست دادن فرصتهای خوب، همیشه قابل جبران نیست.