کشت گیاهان دارویی اولویتبندی شد
تسهیل و آسان سازی تجاریسازی ایدهها یکی از بهترین راهکارها برای جهش تولید و استفاده از توانمندیهای موجود در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این راهکار میتواند صاحبان ایده را گامی بزرگ به سمت اجرایی و عملیاتی کردن ایدههایشان نزدیکتر کند. این خلاقیتها طی چند سال اخیر کشور را از تنگناهای اقتصادی نجات داده و بازار واردات را از رونق انداخته است. صنایع هم با استفاده از این ایدهها توانسته اند در مسیر توسعه یافتگی قرار گیرند.
صنایع گیاهان دارویی و طب سنتی هم از همین رهگذر رشد کرده و بازار داخلی خود را رونق داده است. کارهایی که با حمایت نهادهایی، چون ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله اجرا درآمده است.
حمایت از توسعه دانش و پیشرفت فناورانه و نوآورانه در جهت تجاری سازی ایدهها و دانش از جمله اقداماتی است که در معاونت علمی و فناوری دنبال میشود. کارهایی، چون تدوین دارونامه داروها و فرآوردههای سنتی ایران، فارماکوپه گیاهان دارویی بومی ایران، بانک اطلاعات گیاهان دارویی، وب سایت، چاپ و انتشار کتب علمی و متون طب سنتی ایرانی (طب ایرانی)، اطلس کاربردی میراث مکتوب و معنوی پزشکی اسلام در ایران، توسعه دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران و ... هم از دیگر اقداماتی است که در این زمینه انجام شده است.
اجرایی شدن طرح ملی تولید گیاهان دارویی مبتنی بر قرارداد، اولویت بندی کشت گیاهان دارویی در کشور، طرح توسعه گیاهان دارویی حوضه دریاچه ارومیه در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان، از اقدامات دیگر ستاد گیاهان دارویی است که به توسعه این صنعت در کشور کمک کرده است.