ضرورت حفظ هویت و شأنیت داروسازان
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به توانمندی و ظرفیت داروسازان و صنعت دارویی کشور گفت: در سالهای پس از انقلاب اسلامی به دستاوردهای مطلوبی در بخش دارو دست یافته ایم و هویت و شأنیت داروسازان به عنوان یک عنصر دانشگاهی در نظام سلامت کشور باید حفظ شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر محمد رئیس زاده در جلسه هم اندیشی مجمع نمایندگان داروسازی سراسر کشور به میزبانی نظام پزشکی خراسان رضوی با اشاره به چالشها و مشکلات صنعت دارویی و جامعه داروسازی کشور بیان کرد: برغم هم کاستیها باید قدر جامعه داروسازی کشور را بدانیم، زیرا قبل از انقلاب اسلامی وضعیت داروسازی و امنیت دارویی ایران در این سطح فعلی نبود.
وی با اشاره به این که در بحث تولید دارو و نخبههای علمی این حوزه دست ما پر بوده و سرمایههای بی بدیلی داریم؛ افزود: متأسفانه با وجود سرمایه بسیار عظیم و بی بدیل در بخش داروسازی آن گونه که شایسته است از ظرفیتها استفاده نکردیم و کارهایی انجام شده که همکاران و صنعت دارویی را با چالش مواجه کرده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که در ادبیات و گذشته تاریخی ما بحث طبیب، حکیم و کیمیاگر جدا از هم نیست؛ ادامه داد: باید شأن و جایگاه داروساز را رصد کنیم و ارتقا دهیم و یکی از دغدغههای جدی سازمان نظام پزشکی این است که هویت و شأنیت داروساز به عنوان یک عنصرِ دانشگاهیِ تحصیل کرده و کیمیاگر در نظام سلامت حفظ شود.
دکتر رئیس زاده با بیان این که باید از هویت تاریخی و دانشگاهی جامعه داروسازی دفاع کرد؛ تصریح کرد: ما به چالشها و معضلات حوزه دارویی ورود کرده و با جدیت پیگیر مشکلات این حوزه هستیم و حتی در خصوص تعرفههای خدمات سلامت که یک ماراتن نفس گیر و سنگین بود تعرفه خدمات دارویی را در کنار تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی عنوان کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آیین نامه جدید تأسیس داروخانهها اشاره کرد و گفت: از بدو آغاز به کار دور جدید سازمان نظام پزشکی این موضوع را با جدیت دنبال کرده ایم و در خصوص قیمت تمام شده و مشکلات ۱۳ هزار داروخانه بخش خصوصی نیز نظرات کارشناسی را مطرح و با جدیت پیگیر این هستیم که به نفع ارگانها و داروخانههای دولتی، شرکتهای بزرگ یا به نفع واردات، ۱۳ هزار داروخانه بخش خصوصی قربانی نشوند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که باید مشکلات به طور ریشهای حل و فصل شود، گفت: ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای داروسازی باید مورد بازبینی قرار گیرد و سند جامع در این تدوین شده و به آن عمل شود تا بدانیم به طور مثال برای یک دهه آینده به چه تعداد داروساز و داروخانه برای خدمت رسانی به مردم نیازمندیم ضمن آن که درباره ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای مختلف پزشکی باید از اساتید همین حوزه نظر خواهی شود تا دود تصمیمات نادرست غیرکارشناسی به چشم مردم نرود.
دکتر رئیس زاده همچنین به محدود و اشباع بودن بازار دارویی ایران اشاره کرد و یاد آور شد: داروی ایرانی در کشورهای آفریقایی و همسایه بسیار خوشنام و باکیفیت است، اما حرکت جدی برای بازار دارویی کشور و استفاده از ظرفیتها و فرصتها انجام نشده است که این مهم یک عزم ملی میخواهد و باید بازار دارویی کشور را به سمت خارج سوق دهیم و آمادگی خود را برای کمک و تسهیل و بازشدن راهها در این زمینه اعلام میکنیم.