پخش زنده
امروز: -
برداشت علوفه مخلوط در ۶۰ هکتار از مزارع ایستگاه تحقیقاتی گاودشت مازندران آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر ایستگاه تحقیق و توسعه گاودشت بابل گفت: کشت علوفه مخلوط به منظور تامین بخش بیشتری از نیاز داخلی خوراک دام برای نخستین بار و به صورت آزمایشی در این ایستگاه تحقیقاتی انجام شد.
آهنگری افزود: ارقام کشت شده مخلوطی از تریتیکاله و خلر، تریتیکاله و نخود، تریتیکاله، خلر، نخود و ماشک بوده است.
او افزایش عملکرد حدود ۴۰ درصدی را از مهمترین مزایای این شیوهی کشت بر شمرد و گفت: تولید علوفه با استفاده از این روش و بسته به گونه گیاهی و تراکم بوته، در هر هکتار بین ۲۵ تا ۶۵ تن متغیر است.
آهنگری استفاده همزمان از گیاهان لگوم و غلات را به منظور تامین همزمان کربو هیدرات و پروتئین در بالا بردن ارزش غذایی دام موثر دانست و افزود: کشت مخلوط پاییزه و زمستانه است و با بهره گیری از آب سبز یا همان باران انجام می شود.
مدیر ایستگاه تحقیق و توسعه گاودشت بابل گفت: استفاده از سموم کمتر، وجود حداقل آفات زراعی در مزرعه، بهره گیری مناسب از زمینهای آیش شده کشاورزی و نیاز نداشتن به آبیاری، از دیگر مزایای کشت مخلوط علوفهای است.
عزیز کریمی، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی نیز در آیین برداشت علوفه مخلوط با اشاره به اینکه وزرات جهاد کشاورزی با تامین بذر مورد نیاز از این شیوهی کشت مقرون به صرفه حمایت میکند گفت: چنانچه سطح زیر کشت علوفه مخلوط در کشور افزایش یابد، دولت از محل اعتبارات خط ویژه مکانیزاسیون کمبود ماشین آلات تخصصی در این بخش را جبران میکند.
علوفه مخلوط، مهر ماه کشت و در اردیبهشت ماه برداشت میشود.
حدود ۷۰ میلیون راس دام سبک و سنگین در کشور وجود دارد که سالانه ۸۰ میلیون تن علوفه مصرف میکنند.
زینب دیوارگر گزارش می دهد