پخش زنده
امروز: -
همانطور که مصرف دمنوشها برای سلامت بدن مفید است، اما مصرف بی رویه آنها عوارض جانبی زیادی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ متخصص طب سنتیگفت: دمنوش یک اصطلاح جدید است که برای دمکردهها استفاده میشود و درمقایسه با جوشاندهها عملکرد ملایمتر و بالطبع عوارض کمتری دارند ضمن اینکه برای مزاجها، سنین و آب و هوای مختلف نیز سازگارتر هستند.
یداله مرادی با اشاره به اینکه عمده دمنوشهایی که در حال حاضر مصرف آن رایج شده مزاج گرم دارند، افزود:، چون دم کردن فرآیندی است که خروجی آن یک نوشیدنی با اجزای عملکردی نسبتا ضعیف است، مزاجهای مختلف میتوانند از دمنوشها استفاده کنند، البته به این معنا نیست که مصرف دمنوش در افراد مختلف بدون عارضه است.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه دمنوشها بهعنوان گروهای متفرقه در تغذیه مصرف و به عنوان نوشیدنی روتین که همه مردم از آن استفاده کنند نیستند، گفت: با وجود سودمند بودن داروها و دمنوشهای گیاهی در بسیاری از بیماریها، مصرف خودسرانه آنها میتواند بسیار خطر آفرین بوده و تهدیدی برای سلامت جامعه باشد.
وی افزود: در بین مصرف کنندگان دمنوشها افرادی هستند که آگاهی کافی از عوارض جانبی، دوز سمی و تداخلات گیاهان دارویی و شیمیایی ندارند و همین مسئله باعث میشود به جای بهرهمندی از خواص گیاهان دارویی، به عوارض جانبی ایجاد شده از مصرف خودسرانه داروهای گیاهی گرفتار شوند و متأسفانه در برخی موارد، نمونه اصلی گیاه عرضه نمیشود و یا نمونه عرضه شده با آلودگیهایی همراه است.
دکتر مرادی در پاسخ به برخی خانوادهها که عادت به مصرف میزان زیادی دمنوش در طول شبانه روز دارند و اغلب نگرانند که مصرف زیاد از حد این نوشیدنیها تهدیدکننده سلامتشان باشد، گفت: با وجودی که دمنوشها ترکیبات نسبتاً ضعیفی هستند، ولی احتمال دارد بعضی از افراد بهدلیل زمینه مزاجی و ارثی و شرایط متعدد دیگر با مداومت مصرف دمنوشها دچار عوارضی ناخوشایند شوند.
وی افزود: این مسئله زمانی جدیتر میشود که بدانیم بسیاری از دمنوشهایی که با عناوین مختلف شامل دمنوش لاغری و امثال آن به وفور به فروش میرسند حاوی داروهایی هستند که خالی از سمیت نبوده و میتوانند عوارض جدی داشته باشند.
مرادی با تاکید بر توجه به عواملی همچون سن افراد، طبع گیاه، موقعیت جغرافیایی و فصل در استفاده از دمنوشهای گیاهی گفت: لازم است دمنوشها روی حرارت غیرمستقیم دم بکشند نه این که روی حرارت جوشانده شوند و از گیاهانی برای دمنوش استفاده کنید که خالص بوده و از مواد افزودنی در آنها استفاده نشده باشد.
این متخصص طب سنتی افزود: برای دم کردن دمنوشها قوریهای چینی یا شیشهای بهترین گزینه هستند و رنگ دهندهها یا طعمدهندههای افزودنی در دراز مدت مضر خواهند بود؛ بنابراین اگر دمنوشی را خریداری کردید از این نظر نیز اطمینان حاصل کنید.