پخش زنده
امروز: -
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تدوین" برنامه کسب و کارهای پایدار خانواده محور" خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم انسیه خزعلی در مراسم بهرهبرداری از ۱۱۵۰۰ طرح اشتغالزا ویژه زنان سرپرست خانوار در بنیاد برکت؛ گفت: این یکی از برنامههای کوتاه و کاربردی است که همزمان با تدوین برنامه جامع توانمندی بانوان، ارائه شده است.
وی افزود: تدوین طرح جامع توانمندی بانوان بر اساس برنامه ششم توسعه بود، اما از آنجا که تدوین و ارائه آن زمان بر است اجرای آن به تعویق افتاد.
خانم خزعلی با بیان اینکه تدوین طرح جامع توانمندی بانوان تنها در زمینه توانمندی دستگاهها برای ارائه خدمات به بانوان تنظیم شده بود، اضافه کرد: اکنون طرح جامع توانمندی بانوان در ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حقوقی تنظیم شده است و طرحهای کوچک اجرائی همچون طرح کسب و کار پایدار همزمان با آن تدوین و اجرا میشود.
وی گفت: در سفرهای استانی مشخص شد نیاز به اشتغال و نیروی جویای کار وجود دارد، اما اعتبار و زیرساختهای لازم فراهم نیست که برای رفع این مشکل با مدیران کل امور بانوان استانداریها و همچنین نهادهای دیگر همکاری و هم افزایی شد.
خانم خزعلی افزود:با همکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و همچنین بنیاد برکت تلاش شد تا از موازیکاری بپرهیزیم و با استفاده از امکانات و اعتبار نهادهایی همچون بنیاد برکت طرحهای اشتغال زایی برای بانوان را اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: با این هم افزایی برخی از مشکلات در زمینههای اشتغال و تا حدی اعتبارات برطرف شد و با همکاری جهادگران کارآفرین، دولت با همکاری مردم برای مردم و به نفع مردم "طرح کسب و کار پایدار خانواده محور برای بانوان" را اجرا کرد.
معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور گفت:در ابتدای برنامه ششم توسعه سه میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور وجود داشت که متاسفانه این آمار رو به افزایش است و برآوردهای غیررسمی تا ۵ میلیون زن سرپرست خانوار به سبب تجرد قطعی یا دلایل دیگر در کشور وجود دارد.
وی افزود:از این آمار حدود یک میلیون و دویست تا یک میلیون و سیصد هزار نفر از بانوان تحت حمایت طرحهای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قرار دارند، برخی نیز تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند، اما مابقی نیازمند کار هستند.
خانم خزعلی افزود: با همکاری دستگاهها و نهادها سرعت ارائه خدمات به این بانوان افزایش خواهد یافت.
وی ابراز امیدواری کرد: تا پایان برنامه هفتم توسعه هیچ زن سرپرست خانوار بدون مهارت اشتغالزائی در کشور نداشته باشیم.
خانم خزعلی با بیان اینکه باید از افزایش شمار زنان خودسرپرست که یک آسیب اجتماعی محسوب میشود، پیشگیری شود، گفت: برخی از این بانوان تحصیل کرده و توانمند هستند، اما جویای کار ند که میتوان با استفاده از از فناوریهای نوین از جمله دورکاری و آزاد کاری برای این گروه نیز اشتغال زایی ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه افزایش زمینههای شغلی و کاهش محدودیتهای کسب و کارهای کوچک به منظور افزایش اشتغال بانوان خودسرپرست ضروری است، گفت: رفع مشکل ضامن برای دریافت تسهیلات کسب و کار نیز با ایجاد صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار در ستاد ملی زنان و خانواده برطرف شد.
خانم خزعلی گفت:می توان از تجهیزات کار به عنوان ضمانت تسهیلات استفاده کرد.
وی افزود:کارآفرینان که آمارشان از بانوان توانمند در سراسر کشور بیشتر است تا چهار سال از کارجویان حمایت میکنند تا کسب و کارشان به درآمدزایی قابل اطمینان دست یابد.
خانم خزعلی ابراز امیدواری کرد:امضای تفاهم نامه معاونت امور بانوان و خانواده رئیس جمهور با بنیاد برکت در افزایش توانمند سازی بانوان به ویژه بانوان سرپرست خانوار موثر باشد.