پخش زنده
امروز: -
کارشناس بازار سرمایه گفت: سلامت فضای معاملات و حصول اطمینان از عادلانه بودن روند قیمتها با راه اندازی سامانه سوت زنی بر بهبود فضای بازار سرمایه تأثیر مثبتی خواهد داشت.
حمید کوشکی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره راهاندازی سامانه سوتزنی و اثرات آن در بازار سرمایه اظهار کرد: ایجاد فضای سالم معاملاتی، مستلزم در اختیار داشتن زیرساختهای نظارتی بسیار قوی است و البته گفتنی است که این زیرساخت تضمینکننده این نخواهد بود که هیچ تخلفی تحقق نخواهد یافت، اما با این حال بر کاهش سطح جرائم تأثیر مثبتی خواهد داشت.
وی ادامه داد: سوت زنی نوعی برون سپاری شرح وظایف نظارت بر معاملات است که البته میتوان آن را به نظارت بر گزارشات شرکتها نیز تعمیم داد. افزایش چشمان نظارت بر معاملات از طریق فعالیت سوت زنی به مثابه این است که اعلام کنیم این مکان مجهز به دوربین مدار بسته است و همین جمله کوتاه میتواند از ارتکاب بسیاری از جرائم جلوگیری کند و بر بهبود فضای سالم تأثیر گذار است.
کوشکی معتقد است: کشف یک مورد احتمالی تخلف از طریق عملیات سوت زنی زمانی بر سلامت فضای بازار بیشترین تأثیر مثبت را خواهد داشت که مراجع ذیصلاح با سرعت و دقت کافی موضوع تخلف احتمالی را بررسی و نتیجه را فارغ از محرز شدن و یا نشدن تخلف در اختیار بازار قرار دهند و در غیر این صورت نمیتوان سوت زنی و افزایش چشمان نظارتی را عاملی بر بهبود سلامت معاملات دانست و مشابه این است که به فردی با انگیزه جرم، اثبات شود دوربینهای مدار بسته از کار افتاده اند!
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اقدام مثبت دیگری که توسط سازمان بورس اجرایی گردید، افزایش عمق مظنهها بود که از این طریق یک عدالتی در میان مشارکت کنندگان در بازار برقرار گردید و آنها میتوانند همانند معامله گران دارای ایستگاه معاملاتی، مظنههای بازار را مشاهده نمایند. البته باید توجه داشت که نوع و میزان سفارشات بر ارزنده بودن و یا نبودن یک سهم تأثیری ندارد و سرمایه گذاران نباید معاملات خود را براساس معاملات دیگران تنظیم کنند.
وی در پایان تاکید کرد: اعلام سقف قیمتی برای خوراک پتروشیمیها از یک زاویه اقدامیمثبت و از زاویهای دیگر اقدامیمنفی است. از این زاویه که با این اقدام بهای تمام شده شرکتها چه از نظر گاز خوراک و گاز سوخت تا یک سقفی میتواند رشد کند اقدامیمثبت است، اما از این زاویه که تا چه حدی این مصوبه پایدار است و آیا منشاء ریسک آتی است اقدام منفی است، چرا که دولت تصمیم ابتدایی خودش را تغییر داد و این مصوبه اصلاح شده مصوبه قبلی بود، لذا این ذهنیت ایجاد میشود که دولت میتواند بعداً به سادگی مصوبه فعلی را لغو کند.