پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس در مراسم تحلیف دکتر روحانی: انتظار نخست مجلس این است که همانگونه که در تبلیغات انتخاباتی نامزدها به ویژه آقای روحانی تبلور داشت؛ یعنی پایبندی به قانون محور فعالیت قوه مجریه قرار داشته باشد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای لاریجانی در ابتدای این مراسم به رؤسای جمهور محترم کشورهای افغانستان ، قرقیزستان ، تاجیکستان، لبنان، ارمنستان، توگو، سودان، کره شمالی و ترکمنستان و رؤسای پارلمان های روسیه، ونزوئلا، الجزایر، آذربایجان، پاکستان، امارات و مالزی و نخست وزیران و معاونان رئیس جمهور کشورهای هند، عراق، سوریه، نیکاراگوئه، سوازیلند، تانزانیا، کوبا، غنا، نیجریه و کومور، همچنین از نمایندگان حزب ا... ، حماس، جهاد اسلامی و مجلس اعلای اسلامی و اقلیم کردستان عراق و وزرای کشورهای ترکیه، آفریقای جنوبی، گینه بیسائو ، برزیل، سریلانکا، موریتانی، چین، عمان، قطر، بلاروس، عربستان، بروندی، فلسطین، بنین، سیرالئون، تونس، گرجستان، مغولستان، مولداوی، گینه و سورینام و از سایر هیئت ها و سفرای کشورها خوش آمد گفت و از حضور در این جلسه سپاسگزاری کرد.
علی لاریجانی افزود: مقدم رئیس جمهور جناب آقای دکتر روحانی را به خانه ملت گرامی می داریم و مفتخریم که رؤسای محترم قوه قضائیه ، مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دفتر مقام معظم رهبری و اعضای محترم شورای نگهبان، یادگار عزیز امام (ره) و بیت امام و بیوت مراجع عظام ، علمای اعلام ، ائمه جمعه، پیشوایان اقلیت های دینی، استادان دانشگاه، هنرمندان، نخبگان، خانواده معظم شهدا، آزادگان و جانبازان و ایثارگران، وزرا و استانداران و همه مقامات کشوری و لشکری و مدیران مسئول روزنامه ها و خبرگزاری ها دعوت مجلس شورای اسلامی را پذیرفتند.
رئیس مجلس گفت: امروز از دو جهت برای ما ایرانیان اهمیت دارد؛ اول به مناسبت انتخابات با شکوه ریاست جمهوری و مراسم تحلیف رئیس جمهور محترم که عملاً آغاز دور جدیدی برای قوه مجریه کشور محسوب می شود.
لاریجانی افزود: دوم ، سالروز فرمان مشروطیت است که روحیه زنده و دموکراتیک ملت ایران را در تاریخ گذشته نشان می دهد، بیش از یکصد سال پیش که در منطقه شرایط ایستا و قلدرمآبانه البته همراه با عقب افتادگی و وابستگی همراه بود ملت ایران با راهنمایی علما و مراجع نجف و ایران، فشار برای رفع استبداد و تشکیل مجلس را آنقدر زیاد کردند که حکومت قاجار مجبور به اعلام فرمان مشروطیت شد.
وی اضافه کرد: گرچه فراز و فرودهای زیادی در حرکت دموکراتیک ملت ایران و تشکیل مجلس به وجود آمده است و عملاً با کودتای 1299 رضا شاه که با کمک انگلیس شکل گرفت ایران دچار دیکتاتوری دیگری شد بعد از 20 سال دیکتاتوری به هنگام جنگ جهانی و اشغال ایران و عزل رضا شاه، شرایط ایران تغییر کرد.
لاریجانی گفت: مجدداً تا حدودی فضای آزادی های سیاسی و اجتماعی فراهم شد اما متأسفانه با کودتای 28 مرداد 1332 توسط محمدرضا شاه که این بار با همکاری آمریکا سامان یافت، دولت ملی دکتر مصدق ساقط و مجدداً ایران دچار دیکتاتوری پهلوی صغیر شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: با حرکت ملت بزرگ ایران و راهبری پیشوای روشن ضمیر ملت امام خمینی (قدس سره) بساط بیش از نیم قرن دیکتاتوری پهلوی پرچیده شد.
علی لاریجانی افزود: امام با تیزبینی و ریشه یابی قیام های گذشته ملت ساختار قانون اساسی کشور را بر پایه مردم سالاری و اراده ملت به سوی اهداف اسلامی چنانچه ساماندهی کرد که دیکتاتوری و وابستگی هیچگاه نتواند زمینه ای برای بروز سیاسی پیدا کند و این مهم با جایگاه مندی ولایت فقیه در قانون اساسی و قدرت مجلس در کشور محقق شد و این دقیقا آرمان واقعی انقلاب مشروطه بود که مقصود آنان از مشروطه عدالت خواهانه بود که احکام شرع انور را در جامعه ساری و جاری نماید که البته با دسایس اجانب شرق و غرب و رفتار ناپخته برخی روشنفکران غرب زده و نداشتن طرح کامل از جانب انقلابیون مشروطه خواه در آن زمان به نتیجه نرسید، اما زمینه هایی برای حرکت انقلاب اسلامی شد تا ملت ایران در سال 57 توقع حکومت مردم سالار را در تشکیل پارلمان و قوای سه گانه مستقل محقق سازد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حرکت نوین ملت ایران، امام و رهبران صدر انقلاب اسلامی جدا از راهنمایی ملت در رهایی از چنگال استبداد وابسته نگاهی عمیق بر حرکت آتی ملت ایران و سایر ملل متناسب با نیازهای عصر حاضر داشتند و عملا نظام جمهوری اسلامی ایران را بر مبنای تحلیل عمیق پاسخگویی به نیازهای درونی کشور، سعادت مسلمانان و همزیستی مسالمت آمیز ابنای بشر تعریف کردند.
لاریجانی ادامه داد: تحلیل شرایط جهانی نشان می داد بشر امروز از چند درد مهم رنج می برد؛ یک درد نداشتن آزادی فکر در بسیاری از کشورها، در برخی از کشورهای شرقی و اسلامی عملا حکومت های مستبد عامل ایستایی فکر شد و در برخی دیگر از کشورها به خصوص کشورهای غربی سلطه قدرت بنگاه های بزرگ اقتصادی بر ابزارهای رسانه ای و سیاستمداران به نحو دیگری سد راه تفکر آزاد شده است.
وی گفت: مشکل اصلی در این است که تلاش ها برای تحقق آزادی های اجتماعی، بدون کمترین توجه به وارستگی های معنوی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دوم درد بی عدالتی است، به طوری که در کشورهای شرقی که دچار پدیده کمونیسم شدند، بی عدالتی حزبی رمق ملت ها را گرفت و در اکثر کشورهای اسلامی بی عدالتی تنفر آمیز هیئت های حاکمه، یاس در ملت ها ایجاد کرد و در غرب انکار نظریه عدالت در توسعه و بدتر از همه تمسخر عدالتخواهی و مترداف دانستن آن با تمایلات توتالیتریستی مخصوصا پس از جنگ جهانی دوم و افزایش نفوذ تفکر پوزیتیویستی، شکاف غنی و فقیر در کشورهای توسعه یافته افزایش یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در مراسم تحلیف رئیس جمهور گفت: درد استعمارزدگی و سلطه پذیری که عمدتاً در کشورهای شرقی و آفریقایی در قرن اخیر به اوج خود رسید غالباً با ایجاد و یا حمایت از حکومت های دیکتاتوری توسط کشورهای غربی به غارت منابع آنان منجر گردید.
وی افزود: به همین دلیل یکی از آرمان های اصلی ملت های شرقی در نهضت های خود ریشه در استقلال قرار گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: درد بزرگتر امروز این است که استعمار و استثمار نوین لباس قانون بین المللی می پوشند نظیر برخی تصمیماتی که در شورای امنیت سازمان ملل و برخی دیگر از سازمان های آن گرفته می شود.
وی افزود : نمونه آن را در موضوع فلسطین، جنگ 33 روزه و جنگ 22 روزه و یا دوران دفاع مقدس ما و یا در مسئله هسته ای ایران مشاهده کردیم.
وی ادامه داد: این امر به تعبیر ولتر آخرین درجه فساد است.
لاریجانی گفت: بحث چهارم درد فقر و معنویت و قربت انسان ها از حیات واقعی در دولت های مدرن است که این امر تا حدی است که بسیاری از اندیشمندان غربی را نیز نگران کرده است.
وی افزود: بحث پنجم درد تفرق مسلمین و دوری آنان از زندگی عزت مندانه است که نمونه بارز این درد را می توان در چند دهه ظلم به فلسطینیان مشاهده کرد در حالی که بیش از یک و نیم میلیارد مسلمان این منظره دردناک را مشاهده می کنند و هر روز طرحی به عنوان صلح در صحنه بین المللی مطرح می کنند.
وی ادامه داد: این شرایط مسلمانان در تخالف با اصل اسلامی است.
لاریجانی گفت: این در حالی است که ملاحظه می شود حقوق مسلم فلسطینیان برای امنیت و راحتی بیشتر غاصبان فلسطین به مزایده گذاشته می شود.
وی افزود: امروز نیز باری دیگر صحنه تکراری را با طرحی جدید مشاهده می کنیم که این شرایط ما را به یاد مارکس می اندازد که می گوید "تاریخ همواره تکرار می شود ابتدا به صورت تراژدی و سپس به شکل یک نمایش کمدی".
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همین حال سازماندهی ظلم مضاعف به فلسطینیان یعنی در عین شهرک سازی ها و انواع محدودیت ها برای فلسطینی ها باز مسلمانان موعظه به صلح طلبی می کنند.
وی افزود: آیا مسلمانان به خصوص فلسطینی های مظلوم حق دارند به این مسائل ظنین باشند.
لاریجانی گفت: وجه دیگر این درد در جدال جریان های افراطی و تندرو و جاهل در عالم اسلام مشاهده می کنیم که چگونه در مصر، عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و لبنان دست به جنایت می زنند و بر اسلامی که اساس آن در محبت و عقلانیت استوار است لطمه وارد می کنند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران در جهت پاسخگویی به این دردهای مزمن دنیای معاصر ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را بر این اصول بنا کرد؛ اصل یکم مردم سالاری و تحقق اراده ملت بر سرنوشت خود در همه ارکان حکومت، اصل دوم سعادت معنوی، توسعه اقتصادی مبتنی بر نظریه اسلامی، اصل سوم استقلال سیاسی، اقتصادی و مکتبی، اصل چهارم آزادی فکر و اندیشه در جهت تأمین عقلانیت در جامعه، اصل پنجم وحدت مسلمین و اصل ششم رفع ظلم و ایجاد عدالت برای ملت های جهان در جهت بیداری ملت ها و صلح جهانی.
لاریجانی افزود: لذا انتخابات در نظام جمهوری اسلامی تنها طریق تحقق مردم سالاری محسوب می شود.
وی گفت: باید از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای نهایت سپاسگزاری را بنماییم که بر همان کرامت در صیانت از دموکراسی مستمراً در زمینه سازی حضور هر چه وسیع تر ملت در سرنوشت خود تاکید فرمودند و امروز شاهدیم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ملت بزرگوار ایران در سطح بالا بیش از 70 درصد مشارکت نمودند و یکی از رجال باسابقه در انقلاب را برگزیدند.
لاریجانی افزود: به جناب آقای روحانی تبریک می گوییم و برای وی آرزوی موفقیت می کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در مراسم تحلیف رئیس جمهور به شرح انتظارات وکلای ملت از دولت یازدهم اشاره کرد.
آقای لاریجانی افزود : انتظار نخست مجلس این است که همانگونه که در تبلیغات انتخاباتی نامزدها به ویژه آقای روحانی تبلور داشت یعنی پایبندی به قانون محور فعالیت قوه مجریه قرار داشته باشد چرا که بدون تقید به قانون نه عدالت معنا پیدا می کند و نه توسعه پایدار شکل می گیرد و نه زندگی مردم قابل پیش بینی می شود .
رئیس مجلس اضافه کرد: ثانیاً مجموعه شرایط کشور و تجربه سالهای گذشته نشان می دهد توسعه کشور به ویژه در دهه پیشرفت و عدالت صرفا بر اساس تئوری ملی امکانپذیر است بنابراین تصمیمات عجولانه و روزمره گرچه ممکن است زود نتیجه بخش باشد ولی در درازمدت بهم ریختگی اقتصادی ایجاد می کند .
لاریجانی در ادامه به انتظار سوم مجلس از دولت یازدهم اشاره کرد و گفت : ثالثا اولویت نخست کشور در رفع گرانی و بیکاری عقلا باید با اتکا به رونق تولید به داخل علاج شود به ویژه اینکه امروز کشاورزی ، دامداری و صنعت نیازمند حمایت جدی است تا با ظرفیت بالا بتوانند چه در بعد رفع احتیاجات داخلی و چه در توسعه صادرات گام های اساسی تری بردارند .
وی انتظار آخر مجلس را مرتبط با بیداری اسلامی دانست و گفت : رابعاً شرایط فعلی جهان اسلام و بیداری اسلامی نیازمند حمایت جدی از تحقق جوانه های دموکراتیک است و از طرفی امریکا و برخی کشورهای غربی با افراطی گری نسبت به ملت ایران به تاریکی گذشته خود افزوده اند البته مزاحمتهایی نیز برای ملت بوجود آورده اند که نیازمند تدبیر همه جانبه و همکاری همه قوا در جهت تحقق استقامت ملی است و در این صورت است که خدا ، نوید پیروزی داده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : مجلس به عنوان پایگاه مهم مردمسالاری در این چارچوب همه گونه همکاری صمیمانه با دولت جدید خواهد داشت و امیدواریم کابینه آینده از ظرفیت کافی برای تحقق انتظارات ملی کشور برخوردار باشد.
لاریجانی در پایان گفت: لازم می دانم از دولتهای نهم و دهم به ویژه آقای دکتر احمدی نژاد که در هشت سال اخیر سخت کوشانه خدمت کرده اند تشکر کنم و برای آنان آرزوی توفیق نمایم.
رئیس مجلس همچنین افزود: از مهمانان عزیزی که دعوت ما را پذیرفتند و در جلسه رسمی تحلیف رئیس جمهور محترم شرکت کرده اند سپاسگذاری می کنم.