پخش زنده
امروز: -
دوازدهمین اجلاس شورای گفتگوهای علمی، فنی و تخصصی کشورهای حاشیه دریای خزر با حضور نخبگان علمی و دانشگاهی، اقتصاددانان و صاحبنظران حوزه همکاریهای دریای خزر به میزبانی مسکو برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، این اجلاس از سال ۲۰۰۹ میلادی به میزبانی شورای علم و فناوریهای نوین آکادمی علوم روسیه برگزار میشود و هدف آن تقویت همگرایی و ارائه راهکارهای استفاده نوآورانه از ظرفیتهای عظیم دریای خزر، بویژه در زمینه اقتصادی، نفت و گاز، محیط زیست، شیلات و گردشگری است.
یلنا دیمیتریونا، نماینده انجمن علمی نوآوری دریای خزر با اشاره به اینکه آکادمی علوم روسیه در زمینه توسعه همکاریهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بین کشورهای حاشیه دریای خزر فعالیت میکند گفت: اقدامات این آکادمی در سالهای اخیر، نقش مهمی در نزدیکی دیدگاهها و بهبود چشمانداز همکاری سازنده در دریای خزر ایفا کرده است.
وی افزود: بعد از امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، همکاریهای پنججانبه بین کشورهای ساحلی، به منظور تحقیقات مشترک در حوزه زمینشناسی، محیط زیست، نفت و گاز، منابع دریایی و استفاده از فنارویهای نوین در اکتشاف و استخراج منابع افزایش پیدا کرده است.
در این اجلاس، نمایندگان ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان به صورت حضوری و برخط، دیدگاههای خود را درباره راههای تقویت همکاریهای همهجانبه و قطع دست بیگانگان از دخالت در امور دریای خزر بیان کردند.
علاوه بر موضوعات فنی و تخصصی، چگونگی بهرهگیری از ظرفیت رسانهای کشورهای حاشیه دریای خزر نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پرویز نعمتوف سردبیر بخش فارسی پایگاه «وستی پرس» در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه از پنج کشور ساحلی دریای خزر، چهار کشور دارای زبان مشترک «روسی» هستند گفت: مسائل مرتبط با دریای خزر از نظر رسانهای، برای کشورهایی که زبان مشترک دارند، با سرعت و سهولت بیشتری صورت، از اینرو تقویت همکاریهای رسانهای بین کشورهای عضو ضرورتی اجتنابناپذیر است.
وی افزود: دریای خزر یکی از مهمترین عرصههای آبی جهان است که از نظر راهبردی و اقتصادی توجه بسیاری از کشورهای غربی را به خود جلب است.
نعمتوف به رویکرد تفرقهبرانگیز کشورهای غربی و فرامنطقهای اشاره و تاکید کرد: منافع غرب ایجاب میکند در بین کشورهای حاشیه دریای خزر، تفرقه وجود داشته باشد، اما با اقدامات رسانهای مشترک میتوان این اقدامات را خنثی کرد.