پخش زنده
امروز: -
هندوانه منبعِ موادِ مغذی است؛ کالری کمی دارد و سرشار از آب است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ آنتی اکسیدان موجود در آن که لیکوپن نام دارد، از گوجه فرنگی نیز بیشتر است. لیکوپن از اعضای خانواده کارتنوئیدها است. کارتنوئیدها بخشی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که مانند آنتی اکسیدان عمل می کنند و می توانند سلول ها را از آسیب حفظ کنند. لیکوپن در میوه ها و سبزیجاتِ قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و توت قرمز وجود دارد.
لیکوپن از برخی انواع از سرطان ها پیشگیری می کند و همچنین، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
هندوانه زیرگروه خانواده کدوییان است که شامل عسلک، خیار و طالبی می شود. کدو تنبل و کدو مسما نیز از اعضای این خانواده به حساب می آیند. این میوه، در اصل، باید گوشتی قرمز و دانه هایی مشکی داشته باشد، اما انواعی از آن، رنگ زرد یا نارنجی و بدون دانه دارد .
هندوانه کالری کمی دارد و مقداری زیاد از آن را آب تشکیل داده است و در بین سبزیجات و میوه ها، بیشترین مقدار لیکوپن را دارد؛ منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است و شاخص گلیسمی پایینی دارد.
مقدار زیاد آب موجود در هندوانه باعث می شود حجمِ آن افزایش پیدا کند و معده، سریع تر پُر شود؛ بنابراین، خوردن این میوه به عنوان میان وعده مناسب است.
البته باید توجه داشت که هندوانه، طالبی و عسلک ممکن است منبع بیماری سالمونلا باشند و قبل از بُرِش دادن، باید حتما خوب شسته شوند.