پخش زنده
امروز: -
دومین دوره رقابت علمی کنز پس از حدود یکسال از آغاز فراخوان، در روز جمعه ۲۳ اردیبهشت به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص) در این مراسم با حضور علی اکبر صالحی، قائم مقام فرهنگستان علوم ایران، سعید سهراب پور، رئیس رقابت علمی کنز، عذرا پچیهو، وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی ایالت سند پاکستان و مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس و مدیر بنیاد مصطفی (ص)، برگزیدگان حوزههای مختلف دومین رقابت علمی کنز معرفی شدند.
در دومین دوره رقابت علمی کنز ۶۵۸ اثر از ۲۵ کشور اسلامی توسط دبیرخانه رقابت دریافت شد که پس از داوری، ۲۰ طرح از کشورهای ایران، مالزی و بنگلادش انتخاب و در نهایت ۶ اثر به عنوان طرحهای منتخب دومین دوره رقابت علمی کنز معرفی شدند.
منتخبان اولیه در گروه آب، محیط زیست و انرژی، مهدی ملکی، ویجای لای از مالزی، هادی عطاپور و حامد صادقی بودند که مهدی ملکی به عنوان منتخب نهایی شناخته شد.
در بخش اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، حسن بان، مهدی نوری و سعیده ممتازی به عنوان منتخبان اولیه معرفی شدند که سعیده ممتازی منتخب نهایی شد.
در گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز حسین ذبیحی، مهرداد آقامحمدعلی کرمانی و محمدعلی اخایی منتخبان بودند که محمدعلی اخایی به عنوان منتخب نهایی معرفی شد.
در گروه معدن و صنایع معدنی نیز حسین ملایمت، ایرج ارسلان سراج و آیدا میرحیداری شایسته منتخب اولیه شدند که این بخش منتخب نهایی نداشت.
در گروه سلامت و فناوری پزشکی نیز ۴ نفر معرفی شدند ؛ محمدعلی خیامیان، علیرضامیرباقری، خانم پیک سی چیا (Pike See Cheah) از مالزی و سیدعلی موسوی شایق، به عنوان برگزیده معرفی شدند که خانم پیک سی چیا و آقای علی موسوی شایق به صورت مشترک منتخب نهایی معرفی شدند.
در گروه حمل و نقل نیز سعید بستان منش، ریپون هور و امیرحسین مقدم سلطانی، منتخبان اولیه بودند و سعید بستان منش به عنوان منتخب نهایی معرفی شد.
برگزیدگان این دوره رقابت علمی کنز غیر از جوایز دریافت شده از بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) از وام ۳۰۰ میلیون تومانی بانک توسعه تعاون برای توسعه طرحهای خود برخوردار میشوند.
همچنین پارک فناوری پردیس نیز ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای همکاری با منتخبین اهدا میکند.
نگاهی به رقابت علمی کنز
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در تکمیل زنجیره ارزش خود، رقابت علمی کنز ، کاربرد دانش و اندیشه برای جامعه (Knowledge Application and Notion for Society) را میان دانشپژوهان، دانشجویان و اساتید زیر ۴۵ سال با هدف تعمیق تفکر و ایجاد نوآوری در جامعه دانشگاهی برای رسیدگی به مشکلات جهان اسلام در حوزههای مختلف/ از جمله آب، محیط زیست و انرژی؛ بهداشت و فناوری پزشکی؛ فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ حمل و نقل؛ اقتصاد، بانکداری و تامین مالی و ... برگزار میکند.
در این رقابت علمی، دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان دانشگاهها و اساتید تشویق میشوند تا ایدهها و دستاوردهای علمی و فناوری خود را در قالب یک فایل ویدئویی ارائه دهند.
اولین دوره این رقابت سال ۱۳۹۷ و در ۵ حوزه سلامت، انرژی، اقتصاد، آب و محیط زیست، فناوری اطلاعات و ارتباطات با مشارکت ۱۰۴۵ نفر (۷۵۳ دانشجو و ۲۹۲ عضو هیأت علمی) و دریافت ۵۹۰ اثر از ۱۵ کشور اسلامی برگزار شد.
دومین دوره این رقابت نیز از پارسال و در حوزههای "آب، محیط زیست و انرژی"، "بهداشت و فناوری پزشکی"، "فناوری اطلاعات و ارتباطات"، "اقتصاد، بانکداری و تامین مالی"، "حمل و نقل" و "حوزه ویژه ۱۴۰۰؛ معدن و صنایع معدنی" آغاز شد و مراسم پایانی آن همزمان با برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ (۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت) برگزار شد.
در این دوره ۶۵۸ اثر از دانشمندان ۲۵ کشور جهان شامل ۲۳۳ اثر در حوزه سلامت و فناوری پزشکی، ۲۲۹ اثر در حوزه آب، محیط زیست و انرژی، ۳۱ اثر در حوزه معدن و صنایع معدنی، ۴۷ اثر در حوزه اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، ۷۷ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۴۱ اثر نیز در حوزه حمل و نقل توسط دبیرخانه رقابت دریافت شد.
بیش از این بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)، با هدف عمومی کردن علم به صورت گسترده پاویون رقابت کنز را در نمایشگاه اینوتکس برگزار کرد تا آثار نخبگان و پژوهشگران در این پاویون به نمایش گذاشته شود.
جوایز منتخبان این رویداد شامل لوح تقدیر و مدال رقابت علمی کنز ، ۵ نشان طلای ۳۰ گرمی ، کمکهزینه ۲۰۰۰ دلاری فرصت مطالعاتی و امتیاز ویژه بهرهبرداری از بسترهای شبکهسازی بنیاد مصطفی (ص) شامل استپ (STEP) و ایسا (EISA) است.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با تاکید بر گسترش علم و فناوری در جهان اسلام، همراه با اتخاذ رویکردی غیرانتفاعی و حفظ استقلال کامل در دستیابی به اهداف خود، با احترام به پیامبر اکرم (ص) و با پیروی از آموزههای اسلام، فعالیتهای خود را در راستای تقدیر از دانشمندان جهان اسلام و قدردانی از تلاشهای آنها، همراه با تعلیم دانشمندان آینده از یک دهه قبل در سرتاسر جهان آغاز کرده است.