پخش زنده
امروز: -
مردمی سازی یارانهها با هدف حفظ منافع مردم و همچنین فرهنگسازی مصرف بهینه از منابع اجرایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، معاون امور هماهنگی و اقتصادی استانداری خوزستان گفت: مهمترین فاکتورهایی که در عرضه و تقاضای کالاهای اساسی نقش ایفا میکنند، تامین، توزیع و میزان تقاضای مصرف کنندگان کالا است.
آقارضا فتوحی میزان مصرف روزانه مرغ در استان خوزستان را ۳۵۰ تا ۴۵۰ تن اعلام کرد و افزود: حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن از این را مقدار به صورت منجمد ذخیره و در موارد خاص عرضه میشود.
وی به عرضه ۲۷۰ تن مرغ کشتار روز در بازار در صبح روز گذشته اشاره کرد و ادامه داد: همچنین ۲۰۰ تن دیگر به صورت منجمد در بعدازظهر در این مدت وارد بازار شد.
مشکل تامین مرغ وجود ندارد
فتوحی میگوید: باتوجه به اخبار منتشره غیرواقعی در فضای مجازی و محافل عمومی مبنی بر افزایش قیمت، برخی بیش از مصرف خود برای ذخیره خریداری کردند، این در حالی است که در شرایط عرضه و تقاضا، بیش از ۶ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده و هم اکنون میزان موجودی مرغ در مرغداریها کافی بوده و کمبودی وجود ندارد.
این مقام مسئول با اشاره به ابلاغ دستور فعالیت به کشتارگاهها در شب گذشته و تامین نیاز بازار به این محصول، اضافه کرد: همچنین مرغ منجمد در همه شهرستانهای استان خوزستان وجود دارد، ضمن اینکه پیگیریها از شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام شد و مشکلی در تامین این محصول وجود ندارد.
معاون امور هماهنگی و اقتصادی استانداری خوزستان اجرای طرح تغییر قیمتها و انتشار شایعههایی مبنی بر کم شدن برخی کالاها در استان را علت افزایش مصرف و تقاضای مصرف کنندگان دانست.
منفعت مردم هدف مردمی سازی یارانهها
فتوحی منفعت مردم را هدف از اجرای ساماندهی و مردمی سازی یارانهها از سوی دولت سیزدهم که دولتی مردمی و انقلابی است، عنوان کرد و گفت: باقیمانده هزینهها صرف توسعه، عمران، آبادی و... کشور شود تا بتوانیم شرایط را برای نسلهای آینده بسترسازی کنیم.
وی با تاکید بر آینده نگری برای اجرای کارهای مناسب برای توسعه کشور افزود: مصرف بهینه منابع موجود امری مهم است، اگرچه در برخی موارد مثل آب، مرکبات، محصولات باغی، خرما و... مصرف بهینه وجود ندارد و سرانه مصرف در ایران چندین برابر سایر کشورها است.
فتوحی بر فرهنگسازی بهینه مصرف کردن در ایران تاکید کرد و ادامه داد: مردمی سازی یارانهها سبب بهره مندی همه اقشار جامعه میشود و نقشی در زندگی روزمره و آینده آنها ایفا خواهد کرد.
فعالیت ۳ کارخانه تولید روغن در خوزستان
وی با اشاره به فعالیت شبانه روزی ۳ کارخانه تولید روغنهای خوراکی در خوزستان برای تامین نیازهای مورد نیاز استان گفت: علاوه بر تامین ۵ درصد نیاز به این محصول در استان، تولیدات سایر استانها نیز به خوزستان هدایت میشوند تا به ثبات برسیم.
آقارضا فتوحی با بیان اینکه اصل هدفمندی یارانهها با مشارکت و همراهی مردم به هدف میرسد، افزود: با کوتاه کردن دست دلالان و گزارشهای تخلفهای واحدهای صنفی مشکلات حل خواهند شد.
این مقام مسئول رقابت تولیدکنندگان در بحث عرضه و تقاضا را موضوعی حائز اهمیت دانست و گفت: با برداشتن یارانهها، باید تولیدکنندگان تلاش کنند با تولید و توزیع محصولات باکیفیت به سوددهی بیشتری برسند.
افزایش اختیارهای تعزیرات حکومتی
مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان گفت: رسیدگی به تخلفها از وظایف این اداره کل است، اما اختیارهایی در نشست سران سه قوه به تعزیزات حکومتی اضافه شد که از آن جمله میتوان به افزایش ۵ برابری میزان جرائم نقدی که همه جرائم مندرج در قانون تعزیرات حکومتی شامل؛ تعزیرات عام، تعزیرات بهداشتی و نظام صنفی اشاره کرد.
نعمت اله بیرانوندی افزود: مبحث درج نکردن قیمت که حدود ۲۵۰ هزار تومان جریمه داشت، به حدود ۱۰ میلیون تومان ارتقاء یافت، ضمن اینکه اختیار مهر و موم واحد صنفی و نصب بنر به عنوان متخلف به روسای شعب و قضات تعزیرات حکومتی داده شد که با همان احراز در محل، مهر و موم واحد و نصب بنز انجام میشود.
توزیع کالاهای احتکار شده در بازار
وی به مهر و موم یک واحد صنفی به دلیل احتکار آرد در آبادان اشاره کرد و ادامه داد: روز شنبه توزیع ۲۰ تن روغن احتکار شده با قیمت قبل در بهبهان انجام خواهد شد، ضمن اینکه ۱۰ تن مرغ با حضور تعزیرات حکومتی در مسجدسلیمان روز گذشته انجام شده است.
بیرانوندی با اشاره به توزیع مرغ در اهواز به میزان نیاز همیشگی، گفت: به دلیل نبود مدیریت مصرف میان مردم و خرید بیش از نیاز به دلیل تصور اشتباه درخصوص کمبود کالاهای اساسی، با وجود جذب و توزیع بیش از روزهای گذشته، اما باز هم با کمبود در بازار مواجه میشویم.
این مقام مسئول میگوید: مردم باید به اندازه نیاز خرید کنند تا موجودی فروشگاههای زنجیرهای و سوپر مارکتها به ثبات برسند و دیگران در تهیه کالاهای اساسی مورد نیاز دچار مشکل نشوند.
محکومیت محتکران به پرداخت جریمههای ۵ برابری
مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان به کشف انبارهای احتکار آرد، شکر و روغن در روز پنجشنبه اشاره و عنوان کرد: شمارش و آمارگیری و ارزش گذاری این محصولات در حال انجام است و سپس به بازار عرضه میشوند، ضمن اینکه محتکران محکوم به پرداخت ۵ برابری جریمه خواهند شد.
به گفته بیرانوندی؛ در دزفول ۷۲ تن روغن، شوشتر یک تن روغن، خرمشهر ۱۵ تن شکر، سوسنگرد ۷ تن روغن، ایذه ۷ تن روغن و مسجدسلیمان روغن کشف شده که برخی از پروندهها در حال بررسی هستند و محصولات برخی شهرستانها در بازار توزیع شده اند.
افزایش قیمت همه کالاها تخلف است
وی میگوید: براساس اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، بجز مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن، سایر اقلام افزایش قیمت نداشته اند و هر گونه افزایش خودسرانه در افزایش قیمت کالاها از طرف تولیدکنندگان و توزیع کنندگان تخلف است و برخورد جدی با آنها صورت میگیرد.
نعمت الله بیرانوندی به تولیدکنندگان و عرضه کنندگان هشدار داد ناخواسته مجبور به پرداخت جریمه ۵ برابری افزایش قیمت و درج نکردن قیمت ۱۰ برابری نشوند، زیرا این افزایش مجاز نیست و خلاف قانون است.
وی از روسای شعب تعزیرات حکومتی در شهرستانهای استان خوزستان خواست با همراهی بازرسان و ناظران، در بازار حضور داشته باشند و تخلفها را رصد کنند تا شاهد ثبات و آرامش در بازار باشیم.
بیشتر بخوانید: بررسی مزایای پشت پرده توزیع عادلانه یارانهها
به گفته بیرانوندی؛ با اجرای طرح جدید نظارتها و بازرسیها و اختیارهای جدید تعزیرات حکومتی، تخلفهای دستگاههای دولتی رصد میشوند و با آنها برخورد قانونی خواهد شد.