پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل تعاونی باغداران شهرستان دماوند گفت : ستاد مدیریت بحران برای باغدارانی که دچار تگرگ زدگی درختان میوه در اردیبهشت سال گذشه شده بودند تا کنون هیچ اقدامی نکرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان تهران، حسین غیبی افزود: در اردیبهشت سال گذشته شاهد بارش تگرگ شدیدی در سطح شهرستان دماوند بودیم که خسارت سنگینی به باغات میوه این منطقه وارد شد.
وی گفت: در ساعات اولیه این حادثه هیئتی متشکل از ستاد مدیریت بحران کشور و استان تهران ، کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی به عرصه باغات وارد شدند و طی نظر کارشناسی این هیئت میزان خسارت 80 درصد تایید شد.
غیبی افزود: 6 هزار هکتار باغات میوه در سطح شهرستان دماوند وجود دارد که از این مقدار حدود 2500 هکتار تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی بودند و این صندوق برای خسارت بین 5 تا 7 میلیون تومان برای هر هکتار در نظر گرفت، که این مبلغ در مقابل خسارت 80 درصدی به درختان بسیار ناچیز است و حتی ذره ای از مشکلات باغداران را حل نکرد.
وی گفت: این درحالی است که اگر در هر هکتار بیش از 35 تن میوه در نظر بگیریم با قیمت مصوب روز بیش از 100 میلیون تومان برداشت میوه داشته و با خسارت 80 درصدی بیش از 80 میلیون تومان میشود اما خسارت بین 5 تا 7 میلیون تومان در هر هکتار بهباغدار از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی در نظر گرفته شد و این فاصله قیمتی بسیار فاحش است و باغداران با ضرر بالایی روبرو شدند.
مدیر عامل تعاونی باغداران دماوند افزود: مبالغی که برای تعین خسارت در صورت بروز حوادث وجود دارد مربوط به دهه های قبل است و با توجه به افزایش بالای هزینه تولید و نگهداری باغ در سالهای اخیر میزان خسارت بیمه فاصله بسیار زیادی با هزینه های فعلی دارد و هیچگونه صرفه ای برای باغداران در جهت بیمه کردن محصولات ندارد.
غیبی در خصوص باغاتی که بیمه محصولات کشاورزی نداشتند افزود: ستاد مدیریت بحران با حضور در محل باغات در ساعات اولیه قول مساعد برای جبران خسارت و حمایت آنان داد اما تا کنون هیچ اقدامی را صورت نداده است .