پخش زنده
امروز: -
طرح نسخهنویسی گیاهپزشکی در بخش کشاورزی اجرایی میشود
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دفتر پیشآگاهی و کنترل عوامل خسارت سازمان حفظ نباتات وزارت جهادکشاورزی از اجرای طرح نسخه نویسی گیاهپزشکی به عنوان اثرگذارترین اقدام برای مدیریت بهینه مصرف آفتکشهای شیمیایی خبر داد و گفت: امسال این طرح در کل کشور اجرایی میشود.
اکبر آهنگران افزود: بحث سلامت و ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی به خصوص محصولات تازهخوری، مورد تاکید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و وزارت جهادکشاورزی است.
وی گفت: اجرای طرح نسخهنویسی گیاهپزشکی در بخش کشاورزی، یک راهکار برای استفاده مناسب و درست از سموم در مزارع و باغات زیر نظر کارشناسان فنی است.
آهنگران افزود: در حوزه صادرات محصولات کشاورزی از کشوری به کشورهای دیگر، از جمله روسیه جلوی صادرات برخی محصولات به دلیل استفاه از سمومی که در آن کشور مورد استفاده قرار نمیگیرد، گرفته میشود.
وی گفت:یکی از برنامههای مهم سازمان حفظ نباتات و وزارت جهادکشاورزی ارتقاء سلامت محصول و افزایش نظارت بر تولید محصولات کشاورزی است که برای محصولاتی که صادراتی هستند از سموم و آفت کشهای استفاده شود که مورد قبول کشورهای مقصد باشد.
مدیرکل دفتر پیشآگاهی و کنترل عوامل خسارت سازمان حفظ نباتات وزارت جهادکشاورزی گفت: برای ارتقاء سلامت محصولات گیاهی در کشور، سازمان حفظ نباتات ۲ برنامه مهم از جمله افزایش نظارت بر کشت محصول از ابتدای کشت تا انتهای برداشت محصول و نسخه نویسی گیاهپزشکی را در دستور کار قرار داده است.
آهنگران افزود: در طرح افزایش نظارت بر کشت سلامت محصول از ابتدای کشت تا زمان برداشت محصول، زیرنظر نظارت کارشناس ناظر قرار خواهند گرفت تا با استفاده از توصیه فنی کارشناسان استفاده بهینه از کودهای شیمیایی انجام شود و کشاورزان در زمان مناسب این محصول را استفاده کنند و محصول سالم در اختیار مصرفکننده قرار داده شود.
وی به اجرای طرح نسخهنویسی و صدور نسخه گیاهپزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: در حوزه محصولات گیاهی، برنامه سازمان حفظ نباتات است که با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی این طرح را اجرایی کنند تا آفت کشهای گیاهی با نسخهای که توسط کارشناس گیاه پزشکی زیر نظارت سازمان نظام مهندسی تهیه شود و کشاورز از توصیههای فنی کارشناسان نیز استفاده کنند.
آهنگران گفت: به کشاورزانی که بعد از مصرف سم که بیش از اندازه از سم و آفتکش استفاده میکنند، توصیه میشود که در مصرف سموم و آفت کشها دقت بیشتر داشته باشند و براساس نظر کارشناسان فنی، سم و آفت کش مصرف کنند و زمان استفاده از سم و آفتکش براساس نظر کارشناسان باشد.
هماکنون ۶۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات در چهارمحال و بختیاری در حوزه کشاوری فعالیت دارند.