پخش زنده
امروز: -
داکت اسپلیت چند سالی است که به لیست خنک کننده های ساختمان اضافه شده. یک وسیله سرمایشی که متناسب با شرایط آب و هوایی مرطوب است و مصرف زیادی هم دارد.
عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: دلیل مصرف بالای این وسیله وجود توموستاتی است که بر اساس بزرگترین جا یا بیشترین دمای محیط، تصمیم گیری می کند و سبب افزایش مصرف آن نسبت به کولرهای گازی معمولی می شود.
استفاده از چنین وسیله ای در شهرهای خشکی مثل تهران، مشهد و اصفهان هیچ توجیهی ندارد، زیرا هم هوای خانه را خشک می کند و هم مصرف برق را به شدت بالا می برد و سبب نجومی شدن قبض های برق می شود.
محمد علی اکبری، رئیس اداره اطلاع رسانی مدیریت مصرف برق، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با یک محاسبه ساده، مصرف برق داکت اسپلیت را مورد بررسی قرار داد و گفت: در فصل گرم سال اگر روزی 10 ساعت از یک داکت اسپلیت با 50 درصد ظرفیت آن استفاده کنیم، در 30 روز ماه، با یک ضرب ساده به رقم 750 کیلو وات ساعت می رسیم. این در حالی است که، در شهری مثل تهران الگو، 300 کیلو وات ساعت است و این رقم به تنهایی 2 و نیم برابر الگوی مصرف می شود.
یاقوتی می گوید: در بسیاری از موارد، بسته به اینکه چقدر از لوازم سرمایش استفاده می کنیم، این لوازم می توانند تا 70 درصد از رقم قبض برق خانه را به خود اختصاص دهند.
اما سوال اینجاست که چرا سازنده های مسکن، علاقه زیادی به استفاده از داکت اسپلیت حتی در مناطق خشک دارند؟
پاسخ این سوال ساده است: سازندگان مسکن سعی می کنند در نقشه کشی ساختمان، کمترین فضای پرتی را داشته باشند، بنابراین فضای کانال های کولر آبی را حذف می کنند و این فضا را به متراژ و در نهایت به قیمت خانه اضافه می کنند.
این موضوع یعنی خریداران مسکن در شهرهای خشک، باید به نوع سرمایش آن هم توجه کنند تا گرفتار قبض های نجومی نشوند.