وی افزود: صلح و دوستی در خلیج فارس اساس ارتباط و استقلال است و امروز بهجز شکست و نابودی چیزی از بیگانگان باقی نمانده است.
نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: خلیج فارس نماد مقاومت در مقابل تجاوزهای کشورهای استعمارگر و ایران دارای تاریخی تابناک در عرصه مبارزات ضد استعماری است؛ بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت است و عالمان این منطقه حکم جهاد دادند و سرداران بزرگ این سرزمین نیز حماسهها آفریدند.
آیتالله صفایی بوشهری تاکید کرد: بی تردید اگر نگاه ضد استعماری عالمان و سرداران شجاع این منطقه نبودند امروز این آبراه بینالمللی دچار بحران جدی هویتی شده بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای خلیج فارس گفت: خلیج فارس در عرصه فرصتهای اقتصادی مهمترین و ارزشمندترین جغرافیای اقتصاد کرانه را دارد، زیرا اقتصاد دریا و کرانه نقشی مهم در تولید ناخالص ملی و ارتقای سطح درآمد دارد.
امام جمعه بوشهر اضافه کرد: خلیج فارس فوق العاده اقتصادی است و در بحث اقتصاد کرانه و دریا پایه نقش اول را دارد به همین دلیل همواره مورد طمع بسیاری از کشورها قرار دارد.
به گفته وی، امروز باید بیش از همه چیز بهویژه در استانهای ساحلی به اقتصاد کرانه و پس کرانه پرداخته شود و نقشه راهبردی مدیریتی و راه مشخص و تمام اعتبارات مورد نیاز برای مدیریت جامع اقتصاد، فرهنگ، امنیت، علم و فناوری و زیست محیطی تخمین زده شود.
آیتالله صفایی بوشهری گفت: استانهای ساحلی نقشی مهم در رشد اقتصاد ایران دارند و در صورت استفاده از قابلیت اقتصاد کرانه امکان تحول در اقتصاد کشور وجود دارد.
استاندار بوشهر هم گفت: امروز ایران اسلامی در خلیج فارس در برابر آمریکا به قدرت بازدارندگی رسیده است و این کشور و جبهه استعمار نمیتوانند علیه ما دست به اقدامی بزنند.
احمد محمدیزاده افزود: اقتدار ایران سبب شده است تا هر گونه اقدامی از سوی آمریکا چنان هزینهای برای آنها به دنبال داشته باشد که در برابر سودی که به دست میآورد قابل قیاس و تصمیم گیری نیست.
وی با اشاره به ایستادگی بوشهریها در برابر استعمار در سه مقطع تاریخی گفت: این اقدامات سرافرازانه سرآغاز افول و فروپاشی استعمار هلند، پرتغال، بریتانیای کبیر و آمریکا را به عنوان استعمارگران بزرگ تاریخ رقم زد.
استاندار بوشهر افزود: ایستادگی بوشهریها در این سه مقطع تاریخی اضمحلال بزرگترین استعمارگران را به دنبال داشت و لازم است بررسی شود که کدام ویژگی برتر دلیرمردان این دیار است که آنها را به ملتی استعمار ستیز تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: باید به این پرسش پاسخ داده شود که چطور میتوانیم امروز از این ویژگیهای شاخص برای ایجاد اقتدار و توسعه اقتصادی و فعالسازی اقتصاد دریا محور استفاده کرد و امید است بتوانیم به پاسخهای مناسب و کارآمدی برسیم.
محمدیزاده با اشاره به ظرفیتهای استان بوشهر در حوزه انرژی دریا، ساحل و اقتصاد کرانهای، اعلام کرد: برای شکوفا سازی استعدادهای این استان دست سرمایهگذاران را میفشاریم و از آنها برای فعالیت در بوشهر دعوت وحمایت میکنیم.
وی گفت: نام این منطقه مهم حیاتی بدون شک خلیج فارس است و این مساله نیازی به اثبات ندارد چرا که اسناد تاریخی سازمان ملل، دیگر سازمانها و قراردادهای تاریخی بین المللی بر این نام تاکید دارند.
استاندار بوشهر با اشاره به سابقه تاریخی بیان نام جعلی از سوی مشاور انگلیسی حاکم بحرین، افزود: هر چه ایران اسلامی بیشتر به سمت استقلال به پیش رود، عناوینی غیر از خلیج فارس بیشتر مطرح میشود و پایان هم نخواهد یافت.
وی عنوان کرد: روز ملی خلیج فارس فرصتی برای زنده نگه داشتن رشادت و دلاورمردیهای بزرگانی، چون میر مهنا، شهید رئیسعلی دلواری، شهید نادر مهدوی و همرزمان او و دیگر شهدای عزیز نیروهای دریایی سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران است که هر یک در مقطع زمانی خود ابهت پوشالی استعمار و استکبار را در هم شکستند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین نیز گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران داشتن رابطه خوب با همسایگان است و این مهم بهعنوان سیاستی اصولی و منطقی به شمار میرود.
سید علاء الدین بروجردی افزود: پیام ایران به همسایگان خود پیام دوستی است و انجام پنج دور مذاکره با همت نخست وزیر عراق در بغداد با عربستان تنها نمونهای از سیاستهای صلح طلبانه جمهوری اسلامی است.
نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: معتقد هستیم اگر همین کشورهای حوزه خلیج فارس با همدیگر همکاری راهبردی، درازمدت و مبتنی بر منافع متقابل داشته باشند به هیچ وجه احساس نیاز به کشورهای بیگانه نخواهند کرد.
سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در همین ارتباط دیگر نیازی به حضور ناوهای جنگی آمریکاییها، انگلیسیها و فرانسویها در منطقه خلیج فارس نیز نخواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور پرتغالیها در ایران و استعمار گسترده آنها در جزیره هرمز در برههای از تاریخ افزود: نیروهای پرتغالی در مقطعی از تاریخ در جنوب ایران حضور گستردهای داشته به نحوی که در جزیره هرمز اقدام به ساخت قلعه کرده و از شناورهای ایرانی مالیات و خراج میگرفتند، این درحالی است که امروز با پیروزی انقلاب اسلامی جوانان این سرزمین توانستند پهپاد بدون سرنشین آمریکاییها را در همان نزدیکی جزیره هرمز بزنند کاری که شاید کمتر کشوری و شاید هیچ کشوری در جهان تاکنون جرات انجام آن را نداشته است.
بروجردی اضافه کرد: این اقدام جمهوری اسلامی در شرایطی بود که نیروهای ایرانی میتوانستند هواپیمای آمریکایی با ۳۵ سرنشین را که در کنار پهپاد نظامی این کشور در حال پرواز بود را نیز بزنند، اما این کار را نکردند و به مسئولان آمریکایی نیز اعلام شد که میتوانستیم این هواپیما را بزنیم، اما این کار را انجام ندادیم و فردای آن روز رئیس جمهور وقت آمریکا در توئیتی بابت این اقدام ایران تشکر کرد.