پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد ملی صبر گفت: در سال ۱۴۰۰ با تلاش مقامات قضایی بویژه دادستان ها، شوراهای حل اختلاف، مددکاران زندان و صلح یاران با اخذ رضایت از اولیا دم از اجرای بیش از ۵۸۰ فقره حکم قصاص نفس جلوگیری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی در اولین نشست کارگروه مرکزی پیگیری سازش در پروندههای قصاص که در مرکز توسعه حل اختلاف کشور برگزار شد، گفت: پیرو دستور رئیس قوه قضائیه و تاکید بر ضرورت تلاش بیشتر برای سازش و تعیین تکلیف پروندههای قصاص، شیوه نامه نحوه پیگیری سازش در پروندههای قصاص با همکاری مشترک مرکز توسعه حل اختلاف، دادستانی کل کشور و سازمان زندانها تصویب شد.
وی افزود: کارگروهی در مرکز توسعه حل اختلاف با حضور نمایندگانی از نهادهای یادشده، ستاد دیه و چند سفیر صلح با مسئولیت رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور نیز تشکیل شد.
رئیس ستاد ملی صبر، افزود: این کارگروه در راستای هم افزایی و هماهنگی بیشتر بین بخشهای مختلف دستگاه قضایی و نهادهای مردمی تشکیل شده و همزمان با آن، کارگروههای استانی نیز با مسئولیت رئیس کل دادگستری در ۳۱ استان کشور تشکیل فعالیت میکنند.
وی مهمترین رویکرد کارکرد این کارگروه را استفاده حداکثری از ظرفیت مردم، ریش سفیدان، مشاهیر، صلح یاران و سفیران صلح برای افزایش رضایت در پروندههای قصاص و کاهش اجرای احکام قصاص اعلام کرد.
حجتالاسلام و المسلمین صادقی با تشکر از همکاری جدی و بسیار نزدیک دادستانی کل کشور، سازمان زندانها و اقشار مختلف مردم، گفت: تحلیل، آسیب شناسی و بررسی آمارهای قصاص در سطح کشور، استفاده حداکثری از ظرفیت مردم، شوراهای حل اختلاف و صلح یاران برای افزایش رضایت در پروندههای قصاص، دریافت، بررسی و گزارش برنامهها و عملکرد استانها در این رابطه و افزایش هماهنگی عملیاتی دستگاههای عضو کارگروه را از اهم مصوبات نخستین نشست این کارگروه برشمرد.
رئیس کارگروه مرکزی پیگیری سازش در پروندههای قصاص، با اشاره به این موضوع که تاکنون ۴۶ مصوبه و پیشنهاد از ستادهای استانی دریافت و در حال بررسی در کمیته کارشناسی کارگروه مرکزی است. اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰ با تلاش بخشهای مختلف همچون مقامات قضایی بویژه دادستان ها، شوراهای حل اختلاف، مددکاران زندان و صلح یاران و اخذ رضایت از اولیای دم از اجرای بیش از ۵۸۰ فقره حکم قصاص نفس جلوگیری شده است.