درآمد ۱۰ میلیارد ریالی برداشت گل محمدی در نیشابور
با برداشت ۲۰ تن گل محمدی در نیشابور، پیش بینی میشود درآمد ناخالص معادل ۱۰ میلیارد ریال عاید کشاورزان این شهرستان شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۳
هکتار از اراضی شهرستان نیشابور زیر کشت گل محمدی قرار گرفته است، افزود: حدود ۹ هکتار از این اراضی بارور و چهار هکتار آن غیر بارور است.
محمدعلی فرهمند راد ادامه داد: انتظار میرود از سطح باغات بارور معادل ۲۰ تن محصول برداشت شود که درآمد ناخالصی معادل ۱۰ میلیارد ریال را برای کشاورزان به همراه دارد.
وی با بیان اینکه از این مقدار تولید گل محمدی شهرستان، حدود ۱۲ تن به خارج شهرستان ارسال و ۸ تن به صورت غنچه و تازه فروشی به بازار عرضه میشود، افزود: با وجود ۱۲ واحد صنعتی و خانگی، مقدار۱۰ تن آن که تولید ۱۰ لیتر گلاب میکند در شهرستان گلاب گیری میشود.
این مسئول افزود: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی ازجمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از ضروریات فعالیتهای جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی این محصول است.
وی ادامه داد: با توجه به جوان بودن گلستانهای موجود، میانگین برداشت شهرستان نیشابور ۲۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن ۳۰۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد میشود.
فرهمند راد تصریح کرد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذر تا پایان اسفندماه کشت و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت میشود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی نیشابور بیان کرد: این گیاه ١٢ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است و بعد از ١٢سال، شاخه این گیاه به اندازه ٢٠ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث میشود.