پخش زنده
امروز: -
متخصص اورولوژی و فوق تخصص دستگاههای ادراری توضیحاتی درخصوص بیماریهای کلیوی و علائم آنها ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، دکتر محسن سرکاریان با بیان اینکه براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، حدود ۸۵۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماریهای مختلف کلیوی رنج میبرند، گفت: سالیانه تعداد زیادی از افراد بر اثر حملههای قلبی و مغزی ناشی از بیماریهای مزمن کلیوی جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: ایجاد درد در پهلوها به معنای وجود سنگ کلیه نیست، ولی درد پهلو یکی از شایعترین نشانههای بیماریهای کلیوی است که افراد به واسطه آن به پزشک مراجعه میکنند.
دکتر سرکاریان ادامه داد: معمولا دردهای پهلو که همراه با تغییر وضعیت بدن مثل نشستن، ایستادن و... تغییر هستند، به ویژه در افرادیکه برای اولین بار آنها را تجربه میکنند، منشاء کلیوی ندارد.
متخصص اورولوژی میگوید: دردهای با منشاء کلیوی معمولا علاوه بر درد ناحیه پهلو، با علائمی از جمله؛ تهوع و استفراغ همراه است، بطوریکه افراد درد را به میزان شدید تجربه میکنند و در فواصل وقوع درد، معمولا درد آرام میشود و تا حدودی از بین میرود که در این شرایط باید هرچه سریعتر برای تشخیص و درمان آن باید به پزشکی مراجعه کرد.
وی در ادامه گفت: افرادی که سابقه جراحی یا بیماریهای کلیوی دارند و به ویژه افرادی که یک کلیه خود را اهدا کرده اند یا از دست داده اند، باید نسبت به حجم و رنگ ادرار حساس باشند، بطوریکه علاوه بر توجه به احساس درد یا سایر علائم، اگر احساس کردند باوجود مصرف زیاد مایعات، حجم ادرار کاهش یافته یا رنگ آن تغییر کرده و همچین علائم تحتانی ادرار مثل سوزش، تکرر و... دارند، باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنند تا با انجام آزمایش ها، کلیه سالم بر اثر این علائم، دچار مشکل نشود.
دکتر سرکاریان درخصوص زمان مراجعه بیماران کلیوی به متخصص اورولوژی بیان کرد: افراد دارای سابقه این بیماریها، تا حدودی با علائم آن آشنا هستند، ولی بطور کلی مشاهده هرگونه تغییر در روند طبیعی ادرار، به ویژه در افراد پیوند کلیه زنگ خطر است و اهمال کاری جایز نیست و با مراجعه قبل از ۲۴ ساعت از وقوع علائم برای رفع مشکلات، سلامت کلیه حفظ شود و نیازی به انجام دیالیز نباشد.
بیشتر بخوانید: کلیه ها یا همان لوبیای سحر آمیز بدن+فیلم
فوق تخصص دستگاههای ادراری در پایان تاکید کرد: همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است و وقتی بتوانیم نسبت به علائم اولیه در سیستم ادراری حساس باشیم و آنها را جدی بگیریم، در حفظ سلامتی خود موفقتر خواهیم بود، ولی با اهمال کاری و مراجعه دیرهنگام، یا فرصت درمان از دست میرود یا مراحل درمانی به درازا خواهد کشید.