پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: بین ۱۰ تا ۱۵ درصد درآمد ناخالص ملی کشور ما به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، صرف هزینههای ناشی از سوانح میشود.
دکتر حمید سوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به این که در تقویم سلامت امسال، دوشنبه ۱۹ اردیبهشت با عنوان «نقش مردم، مسئولان، سمنها در مدیریت حوادث و بلایا» نامگذاری شده است، افزود: مهمترین بار ناشی از اپیدمی و تعداد سالهای از دست رفته ناشی از بیماری، مربوط به سوانح است و متاسفانه میانگین سنی قربانیان حوادث در کشور ما ۳۵ سال است.
وی با هشدار درباره اینکه بر اثر سوانح، آمار مرگهای زودرس در جامعه روند صعودی پیدا میکند، ادامه داد: این آمار هزینههای سنگینی به جامعه تحمیل میکند، زیرا به هر میزان که میانگین سنی قربانیان پایینتر باشد سرمایه گذاری که جامعه بر نیروی مولد و جوان جامعه انجام میدهد، از بین میرود.
رئیس مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از آمار بالای معلولیتها، عارضههای سوء فرهنگی و اجتماعی، از دست دادن نان آور خانواده یا بیکاری افراد در پی سوانح در کشور خبر داد و گفت: ارائه راهکار برای کاهش مصدومیتها به عنوان اولویتی مهم باید در دستور کار باشد.
دکتر سوری با اشاره به میانگین بالای مصدومیتها و سوانح در کشور در مقایسه با سایر کشورها افزود: پیشگیری از این مسئله پیچیده، چندوجهی و چند جانبه بسیار اهمیت دارد، به شکلی که سیاست گذاری اثربخش، مداخله و تلاش مضاف مسئولان برای کاهش موارد مصدومیتها و سوانح ضروری است.
وی با بیان این که پیشگیری یا کاهش موارد مصدومیتها و سوانح با تجربیات خام و کپی برداری از آنچه در سایر کشورها روی میدهد، ممکن نیست، توصیه کرد: علت ایجاد بسیاری از موارد سوانح تابع شرایط فرهنگی، بومی و اقلیمی هر کشور است، نمیتوان همان نسخهای که مثلا اروپا برای کنترل سوانح اعمال میکند ما نیز در کشور پیاده کنیم بلکه باید متناسب با شرایط کشور برنامه ریزی کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، از غفلت ناشی از توجه به سهم حوزه سلامت در پیشگیری از سوانح و مصدومیتها انتقاد کرد و افزود: بودجههای اختصاص یافته به پژوهش در حوزه سلامت برای پیشگیری از سوانح و مصدومیتها بسیار ناچیز است.