پخش زنده
امروز: -
تاکنون ۳ هزار و ۲۸۰ اصله درخت خرما در استان به آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما آلوده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، حمید دبیری سرپرست بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس گفت: در زمان حاضر ۶ شهرستان فارس درگیر آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما هستند که آلوده شدن ۲ شهرستان لامرد و جهرم در سال گذشته نشان از گسترش این آفت است.
او با بیان این که در زمان حاضر آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما تهدیدی مهم برای نخلستانهای فارس محسوب میشود، اظهارداشت: تا کنون ۳ هزار و ۲۸۰ اصله درخت خرما در استان به این آفت آلوده شده است.
سرپرست بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس افزود: براساس آمارها یک هزار و ۶۰۵ اصله درخت در لارستان و اوز، ۸۱۵ اصله درخت در خنج، ۳۱۷ اصله درخت در قیروکارزین، ۱۱۴ اصله درخت در گراش، ۱۱۱ اصله درخت در لامرد و ۳۱۸ اصله درخت خرما در جهرم آلوده شدهاند.
دبیری از امحا ۳۴۲ اصله درخت نخل و تیمار ۲ هزار و ۹۳۸ اصله درخت نخل آلوده در استان خبرداد و ادامه داد: ۱۵۰ اصله درخت در لارستان و اوز، ۶۳ اصله درخت در خنج، ۵۷ اصله درخت در جهرم، ۴۴ اصله درخت در گراش، ۲۳ اصله درخت در قیر و کارزین و ۵ اصله درخت در لامرد بر اثر این آفت امحا شدهاند.
سرپرست بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس، نقل و انتقال غیرقانونی پاجوش خرما از حوزه خلیج فارس را عامل آلودگی نخلستانهای استان فارس دانست و اظهارداشت: این آفت یک آفت تنبل است و پرواز نمیکند بنابراین مهمترین راه انتقال آن جابجایی پاجوش آلوده است.
دبیری با بیان این که تشخیص این آفت سخت است و به دستگاههای مخصوص و روشهای نوین نیاز دارد، گفت: در حال حاضر از روشهایی مثل سگهای آفتیاب، تزریق سم به تنه درخت، تشخیص درختهای آلوده با استفاده از دستگاه صوتی، ردیابی و پایش باغات آلوده با استفاده از تصاویر ماهوارهای درصدد مهار این آفت هستیم.
آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما نخستینبار در سراوان استان سیستان و بلوچستان دیده شد که با قرنطینه ۳۰ سال در همان منطقه باقی ماند، این آفت سال ۹۶ در شهرستان اوز فارس نیز مشاهده شد و تاکنون این آلودگی در فارس باقی مانده است.
استان فارس رتبه سوم تولید خرما و رتبه چهارم سطح زیر کشت این محصول را در کشور دارد.
جمع کل سطح زیر کشت نخیلات فارس ۳۳ هزار و ۲۷۱ هکتار است. خرما در ۱۶ شهرستان فارس تولید میشود که قیروکارزین با ۶ هزار و ۴۵۵ هکتار بیشترین و کوه چنار با ۲۰ هکتار کمترین سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص داده است.
قیروکارزین، کازرون، جهرم، فراشبند، لارستان، خنج، اوز، داراب، مهر، گراش، لامرد، زریندشت، فیروزآباد، فسا، خفر و کوه چنار ۱۶ شهرستان تولیدکننده خرما در استان فارس هستند.